Moda

Modna priča inspirirana Bridgertonom: Romantični outfiti za proljeće 2022.

  • Tako smo se razveselili novoj sezoni Bridgertona i novim aferama u visokom društvu regentstva, ali više od svega, kostimima!
  • Ultrapopularna serija inspirirala je i naš modni proljetni editorijal 
  • Sve stylinge pronašli smo u City Centeru one, a ako ti zatreba još modne inspiracije za ovo proljeće, potraži je na City Mix&Matchu

Romantična povijesna drama Bridgerton prošle godine tjednima nije silazila s Netflixove ljestvice najgledanijih serija. Bez daha su se pratili životi osmero braće i sestara: Anthonyja, Benedicta, Colina, Daphne, Eloise, Francesce, Gregoryja i Hyacinth. Raskošne kuće i palače, otmjen govor, afere i sočni tračevi visokog društva... A usto i nevjerojatno živopisni kostimi, njih 7500 izrađenih za snimanje - nije čudo što se serija s TV ekrana preselila i u modu. 
 | Autor:

Takozvane ampir haljine (rezane ispod grudi s dugim i naborima do tla) odjednom su došle u fokus, jednako kao i puf rukavi, korzeti, raskošni ukrasi za kosu, rukavice do laktova, čipka i mašne te prikladne cipelice. Popularnost ove romantične mode ne opada. Lakoća i ženstvenost vidljiva je i u kolekcijama za ovo proljeće. Odlikuju ih svijetle pastelne boje koje uspješno mijenjaju zimske zagasite tonove. Stigla je vladavina ružičaste, narančaste, baby plave, svježe zelene i nježne ljubičaste. Naravno, uz obilje bijelih komada koji ih nadopunjuju.

Proljeće je, dakako, nezamislivo i bez razigranih uzoraka, cvjetića i točkica - moda oponaša ovo optimistično godišnje doba. Volani su posvuda, kao i čipka i materijali puni raskošnih nabora. Kruna svega: modni dodaci, slatke torbice koje se nose preko ruke i elegantne mokasine ili chic sandale na petu. 

U stilu Bridgertona koji se s drugom sezonom vratio 25. ožujka složili smo nekoliko privlačnih stylinga. Sa suvremenim touchem, naravno. Ova moderna romantika, prikladna za nedjeljnu šetnju parkom, poslovni sastanak, ali i koji skriveni poljubac daleko od znatiželjnih očiju nosit će se cijelog proljeća i do dugo u ljeto. 

Nježno i tako odmjereno

Ovaj stajling odiše čistoćom i nevinošću, baš kakva se nekad očekivala od mladih dama, a obožavaju je i žene danas: bijela bluzica s čipkom na kragni i uredno zakopčana vestica preko nje čine zanimljiv spoj dok suknju krase cvjetni uzorak i volan. "Pristojne" je maksi duljine, no prorez je tako izazovan...
 | Autor:
Styling: vesta Neo Noir, Peek & Cloppenburg, 299,95 kn; kragna Christian Berg, Peek & Cloppenburg, 179,95 kn; suknja Hugo Boss, Peek & Cloppenburg,1399 kn; cipele Aldo 590 kn; torbica Zara, 299,90 kn; naušnice Orsay 45 kn; sve u City Centeru one

Uzorak cvjetića daje joj romantično ozračje, a posebno je slatka minijaturna torbica od perlica, također s cvjetnim uzorkom - veličina tipična za razdoblje regentstva (nisu onda dame nosile torbe u koje stanu stvari za cijeli radni dan na poslu i špeceraj poslije toga!).

Romansa u proljeće 

Njezino veličanstvo haljina - jednostavno je sinonim za nove proljetne kolekcije. Jedva smo dočekale iz teških zimskih odjevnih predmeta uskočiti u nešto tako lagano i lepršavo. Jedini mogući odjevni predmet koji su ljepotice iz Bridgertona smjele nositi, haljina je danas svjesni izbor i must have moderne djevojke koja cijeni svoju ženstvenost. Jedino pravilo: što romantičnije, to bolje.
 | Autor:
Styling: top 199,90 kn i suknja 249,90 kn, Mango; torba Orsay, 169,90 kn; cipele Aldo, 520 kn; šešir Aldo 190 kn; naušnice Mango 99,90 kn; sve u City Centeru one

Ova haljina točkastog uzorka ima više romantičnih elemenata - prozračan materijal, lepršavost, volan na rubu i poluduge puf rukave, a dojam pojačava pleteni šešir. Još torbica i natikače i spremna si za šetnju u kojoj možda ugledaš svoju simpatiju...

U nijansi Wedgwooda

Živimo u 21. stoljeću i većina žena ipak najradije nosi hlače, no to ne znači da outfit ne može biti ženstven.
 | Autor:
Styling: top 129,90 kn i hlače 299,90 kn, C&A; naušnice 220 kn i mokasinke 640 kn, Aldo; sve u City Centeru one

Hlače nježne plave boje (svijetla plava nijansa poznatog Wedgwood porculana najčešća je boja na kostimima dama u seriji) iskombinirane su s lijepom cvjetnom bluzom zanimljivih detalja - četvrtastog izreza koji decentno otkriva i leđa, mašnicom koja se veže na dekolteu i nabranim materijalom. Stajling upotpunjuju roza mokasinke. Sve zajedno: i poslovno i romantično.

Cvjetna simfonija 

Njegova visost korzet prizvan je iz prošlosti i munjevito se vratio u modu, kao i više puta do sada. U ovom stajlingu ružičasta haljinica s gornjim dijelom u formi korzeta gotovo je ukrala pozornost bijeloj čipkastoj košulji, ali u spoju su izvrsna kombinacija.
 | Autor: Styling: haljina Zara, 249,90 kn; bluza s.Oliver, 399 kn; čarape Tezenis 54,90 kn; ceker 299 kn i cipele 699 kn, Humanic; sve u City Centeru one

Ostatak su ispunili moćni detalji, najlonke s cvjetovima i upadljivi plastični ceker ružičaste boje - baš poput onih koje smo nosili u... kad ono, 80-ima? Još jedan povratnik iz starih vremena.

Profinjeno i damski

Volani, volani i volani. Oni su trenutačni must have, a zašto su tako poželjni dobar je primjer ova haljina prljavo ružičaste boje. Osim nježnih volana, ovdje je i nabrani materijal na grudima i tako profinjen element, dugmad presvučena tkaninom.
 | Autor: Styling: haljina C&A , 299,90 kn; baloner Mango, 699,90 kn; torba Michael Kors (Peek & Cloppenburg), 1099 kn; mokasinke Pat Calvin (Humanic), 699 kn; sve u City Centeru one

Danas se rijetko vidi, a nekada dame nisu ni nosile drukčije... Upotpunjena balonerom i mokasinkama s modernim detaljem, velikim karikama, ovo postaje moderna i svestrana proljetna kombinacija. Modno osvještenoj djevojci na pamet već pada više prilika u kojima bi je mogla odjenuti. 
 

FOTOGRAFIJE: Marko Grubišić
STYLING: Ivana Pavić
MAKE UP: Saša Joković
KOSA: Salon Glamour
MODEL: Gloria V./Thalia Model

 

Photo: None

Komentari 0