Moda
1/47

Proljeće je u znaku crne i bijele boje

Prvu pomisao na proljetnu modu vežemo uz jarke boje, cvjetni uzorak, mornarske pruge, zaigranost i lepršavost. Ovaj put dizajneri su odlučili preokrenuti kolut boja – njihov prijedlog za ovo proljeće i ljeto je, vjerovali ili ne, crna i bijela.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR Jedna od najčešćih kombinacija boja za jesen i zimu samouvjereno se nametnula kao jedan od vodećih kolorita nove toplije sezone. U svoj crno bijeli svijet trend je uvukao doslovno svaki odjevni komad – haljine, jakne, proljetne kaputiće, hlače i modne dodatke – crno-bijelo je svugdje oko nas.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Crno-bijeli total look

Naravno, većina nas u svom ormaru za proljeće i ljeto ima barem jedan bijeli komad, a to su najčešće hlače i običan T-shirt. Specifičnost ovosezonskog trenda leži u njegovoj zastupljenosti i kombinaciji.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR Crno-bijelo se nosi od glave do pete – trend nalaže takozvani total look. Poigravanje s crnim i bijelom komadima uzelo je maha kod većine dizajnera. Chanel, Prada, Balenciaga, Proenza Schouler, Bottega Veneta, Balmain, Alexander Wang, Marc Jacobs samo su neka od mnogobrojnih imena koji su modnu pistuobojili u crno-bijelu rapsodiju.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ovaj trend izvrsno se nadopunjuje uz popularnost grafizma koji za ovu sezonu nalaže poigravanje s prugastim, kockastim i drugim geometrijskim uzorcima. Crno-bijele kombinacije su odličan odabir za one koji se ipak ne žele toliko nametnuti – grafizam u boji zna djelovati napasno. Takozvane (ne)boje pružaju dozu elegancije i bezvremenskog toucha koji ublažuje taj izravni dojam.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL, PR Danijel Berković/PIXSELL, PR Ovaj trend su nakon modne piste prigrlile mnogobrojne zvijezde, a ekvivalentno s tim, highstreet brendovi ponudili su svoje viđenje. Najlakše je pratiti ovaj trend uz crno-bijelu haljinu ili hlače s uzorkom. Imajte na umu da on nalaže iste dvije boje od glave do pete – hlače kombinirajte uz bijelu majicu i, primjerice, crnu jaknu. Boje u ovim kombinacijama nisu dobrodošle, pa čak i kad su modni dodaci u pitanju.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Vjerojatno je jedan od razloga ove popularnost jednostavnost praćenja trenda izvan modne piste i crvenog tepiha. Ruku pod ruku s minimalizmom i recesijom, omogućava lagano slaganje kombinacija. Većina u svom ormaru ima par komada ove boje i zbog toga ga bez pretjerane investicije može slijediti. Jačina (ne)boja leži u njihovoj bezvremenskoj eleganciji – i što kupite ove sezone, vjerojatno ćete nositi i narednih godina. Potreban još jedan razlog za crno-bijelo proljeće?

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images U galeriji pogledajte ponudu iz hrvatskih trgovina s punim cijenama...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0