Moda
1/16

Princeze i kraljice koje osvajaju svojim stilom

One su uspješne, karizmatične i posjeduju savršen modni stil. Cijeli svijet divi se njihovoj ljepoti i profinjenosti, a modne kombinacije koje odjenu prodaju se u rekordnom roku. One su moderne princeze i kraljice sa životima o kojima svaka od nas sanja.

Španjolska kraljica Letizija

Letizia Ortiz Rocasolano nije samo kraljica, ona je bivša uspješna novinarka i voditeljica, a može se pohvaliti i titulom magistre audiovizualnih komunikacija. Uz spomenute titule na profesionalnom planu, pridaju joj i onu najelegantnije španjolske kraljice te je nazivaju španjolskom ikonom stila.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Odmalena je bila ambiciozna pa je tako pohađala glazbenu i baletnu školu. Prije udaje je radila za prestižne novinske i televizijske kuće te izvještavala o američkim predsjedničkim izborima i ratu u Iraku. Upravo zbog činjenice da je toliko obrazovana i uspješna, kraljevska obitelj prihvatila ju je u trenu, pritom zanemarivši činjenicu da nije kraljevske krvi, ali i to da je iza sebe već imala jedan brak. Sunarodnjake je pak dobila savršenom kombinacijom ljepote i elegancije, a Vanity Fair ju je proglasio jednom od deset najbolje odjevenih žena na svijetu.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Jordanska kraljica Rania Al-Abdulah

Kraljevska supruga jordanskog kralja Abdulaha II, također iza sebe ima uspješnu karijeru koju je nastavila i nakon udaje, a o njenoj ljepoti se priča se i izvan granica države. Rania je diplomirala na američkom sveučilištu u Kairu, da bi se nakon studija okušala u bankarskoj struci, a onda radila u Appleu. Kralja Abdullaha bin Al-Huseina, koji je tada bio još samo princ, upoznala je na jednoj zabavi 1993. Ljubav je planula brzo pa je par samo dva mjeseca kasnije oglasio zaruke te ubrzo sklopio brak.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Kada kažemo da i dalje ima uspješnu karijeru, mislimo na činjenicu da je kraljica velika pobornica borbe za prava jordanskih žena. Zahvaljujući njoj, položaj žena u Jordanu se znatno popravio, a 2004. joj je kralj kralj Abdulah II. dodijelio počasni čin pukovnika Jordanskih oružanih snaga. Nimalo manje bitna nije ni titula treće najljepše žene svijeta, koja joj je dodijeljena 2005. od strane čitatelja časopisa Harpers i Quins.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Princeza Charlene od Monaka

Bivšoj olimpijskoj plivačici iz Južnoafričke Republike za rukom je pošlo ono što većini žena do tad nije – jedan od najpoželjnijih neženja na svijetu princ Albert II. od Monaka odlučio ju je oženiti. U ovoj priči svakako nije bilo riječi o princu iz bajke jer je to Albertu koji je već odavno prešao 50-u tek prvi brak, a prije toga je desetljećima punio naslovnice tabloida svojim aferama, izvanbračnom djecom i neprilagođenim ponašanjem. No, Charlene ga je uspjela smiriti.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Par se nakon dugogodišnje veze vjenčao na trodnevnoj ceremoniji u  Monaku, a vjenčanju su prisustvovale brojne poznate zvijezde. Naomi Campbell, Karl Lagerfeld, Giorgio Armani bili su samo neki od uzvanika, a među gostima se našao i najbogatiji Francuz te čelna osoba grupacije LVHM, poznate po najluksuznijoj odjeći, Bernard Arnault. Za potrebe vjenčanja organiziran je i veliki koncert na otvorenom gdje je 150 000 uzvanika zabavljao poznati glazbenik Jean-Michelle Jarre. Prema tome možete zaključiti da je cjelokupni događaj bio jako stylish, baš kao i kombinacija u kojoj se Charlene udala. Naime, ova se dama nakon što je izrekla sudbonosno „da“ u predivnoj vjenčanici, preodjenula u plavi Chanelov kostim.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Nizozemska kraljica Maxima

Rođena Argentinčanka Maxima Zorreguieta Cerruti  je postala nizozemska kraljica tako što je kraljica Beatrix abdicirala u ime svog sina Willem-Alexandera. Na taj je način Nizozemska dobila najsimpatičniju kraljicu u povijesti. Korijeni iz Južne Amerike učinili su svoje pa je Maxima vječno nasmijana i dobro raspoložena. Obožavamo njenu spontanost i vedar duh koji je uvijek vidljiv u njenim odjevnim kombinacijama.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Iako kraljevski dress code u svakoj državi nalaže strogoću, Maxima uvijek uspjeti izbjeći pretjerano hladnu notu u svojim odjevnim kombinacijama i to uz pomoć intenzivnog kolorita. Svojim kostimima uvijek prati pravilo primjerene dužine, no ne boji se igrati s bojama, niti začiniti svoj stil upečatljivim modnim dodacima. Na taj način svaki put kada se pojavi ukrade pozornost sa svog supruga.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Vojvotkinja od Cambridgea

Vojvotkinja od Cambridgea u svojim medijskim istupima će za razliku od većine dama s našeg popisa rjeđe isticati svoje mišljenje te se više držati po strani u svojim besprijekornim modnim kombinacijama. Ukratko, princezu Kate rjeđe ćemo čuti, a češće gledati. A kako bi neki kada svakim svojim pojavljivanjem plijeni pozornost. O njenim savršenim kostimićima, haljinama i cipelama napisano je mnogo, a činjenica da se sve što Kate odjene proda u trenu, ide u prilog i mnogim svjetskim dizajnerima.

 | Autor: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL Matt Crossick/Press Association/PIXSELL

Nesuđena povjesničarka umjetnosti i kćerka poduzetnika, u kratkom je vremenu postala ikona stila, što joj je osiguralo svjetsku popularnost. Tome u prilog ide i činjenica da od smrti nikad prežaljene Lady Di Velika Britanija nije imala svoju kraljevsku zvijezdu. Stoga, slobodno možemo reći da su Britanci žudjeli za time da je okrune titulom ikone stila. No, tu je titulu Kate svakako i opravdala, a koliko je njen stil zarazan dokazuje i „Kate-efekt“ - fenomen koji objašnjava ponašanje djevojaka i žena diljem svijeta koje moraju imati svaku krpicu koju je Kate nosila.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Princeza Mary od Danske

Prije nego sjedne na tron kao kraljica Danske, ova rođena Australka bi mogla zavladati modnim svijetom. Nešto je neodoljivo u stilu danske princeze koju mediji sve češće prozivaju novom ikonom stila s kraljevskih dvora. Iako je tu titulu dugo držala Kate Middleton, sve su veće šanse da će joj je Mary preoteti.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Tajna Maryjinog izgleda leži u savršenoj liniji, njegovanom licu i sofisticiranom modnom stilu. Pritom treba naglasiti da Mary nije premršava kao što bi neki mogli misliti za njenu kolegicu sa španjolskih dvora – kraljicu Letiziju. Svoju vitku građu prije svega može zahvaliti sportu. Naime, Mary se redovito bavi jahanjem, a do konjušnice ide biciklom. Što se tiče njenih modnih odabira, baš nikad ne griješi, čak i kada nosi kombinacije koje otkrivaju dekolte. Svaki detalj njenog outfita uvijek je odmjeren, a look će često naglasiti kakvim unikatnim komadom nakita.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Možda nikad nećemo postati princeze i kraljice, ali ove dame nam bar mogu biti inspiracija za neke naše odjevne kombinacije.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0