Moda

Pretvorite svoju staru odjeću u trendy komade

Ako volite vintage stil prekopajte mamine i bakine ormare, a običnoj bijeloj majici, koju imate godinama, podarite novo lice u trendy kombinacijama...

Donosimo vam tri savjeta kako možete spasiti staru odjeću i osvježiti garderobu:

1. Nikad nemojte kombinirati vrećaste i široke hlače s istom takvom majicom i jaknom, jer ćete tako zaokružiti izgled i djelovati kao da ste navukli na sebe prvo što ste pronašli u ormaru. Ako imate široku jaknu, nemojte ispod nositi npr. vrećastu, prugastu košulju. Puno bolje će izgledati obična bijela uska majica s trapericama. Također, nemojte nositi model širokih nogavica, već odaberite kroj uskih nogavica rezanih iznad zglobova. Isto pravilo vrijedi i za široku majicu, tuniku ili bluzu koje obavezno treba nositi uz uske hlače.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

2. Boje na majicama i bluzama blijede od pranja bez obzira na to koliko pazili na njih. Ako se radi o pamučnim stvarima koje obožavate i u kojima se dobro osjećate, odnesite ih na bojenje, ali se svakako posavjetujte o tome koja će boja biti najsličnija onoj koju želite, a to ovisi o podlozi i sastavu materijala.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

3. Vintage stil vrlo je moderan ove sezone i omogućava puno kombinacija odjeće i dodataka koji su pripadali još vašoj baki. Nakit u vintage stilu lako možete upariti s modernim komadima odjeće poput košulja ili ravnih suknji. Ti detalji će i najobičniju odjeću pretvoriti u jedinstven stil, zato u ovo doba krize dobro pogledajte što se skriva u bakinim i maminim ormarima.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0