Moda
Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama 1/9 Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama

Prekičasto? Ne! Upečatljivi detalji vladaju ulicama

Sigurno ste se barem jednom dvoumile je li onaj komad prekičast ili nije... Mi vam donosimo najefektnije detalje sezone

Kažu da se u detaljima krije dobar stil. A “statement” dodaci su tu i kada nemate vremena (ili volje) tražiti onu idealnu kombinaciju, pa samo nabacite traperice, T-shirt i efektan nakit, šešir, torbicu ili nešto drugo. U posljednje vrijeme fashionistice hodaju na granici između dobrog ukusa i kiča, ali sve to i dalje izgleda vrlo stajliš. Jer tko bi rekao da će zlatne hlače u paru s visokim potpeticama koje krase pomponi, torbicom oko struka i srebrnom kapicom izgledati dobro?!

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Upravo se po tome razlikuju oni koji znaju “isfurati” nešto i oni kojima to jednostavno ne ide. No uvijek imate onu opciju suptilosti, pa samo jedan upečatljiv detalj može učiniti kombinaciju savršenom. Recimo, sunačne naočale čije okviriće krase kristali ili cipele s dominantnom potpetcom. One su ove sezone apsolutne pobjednice svih trendova, uz možda baršun i bunde. Dolaze u svim visinama, veličinama i oblicima, a na vama je da za sebe izaberete pravi par. Dobra vijest je i da visoke potpetice u zadnje vrijeme pobjeđuju midi visine i one debele, u kojima možete izdržati cijeli radni dan, a dovoljno su “cool” da budu i zvijezda večernjeg stylinga. Klasičan “statement” detalj sigurno je torbica. Modeli koji su se ove sezone isticali na pistama su oni s potpisom Alexandera Wanga, Chanela i Coacha, a ni high street brendovi nisu razočarali. Zaru su preplavile čupave krznene torbice, Bershka nudi različite metalik modele, a u Mangu su mini torbice životinjskog uzorka zaista za poželjeti. I klasika je dobila maleni stilski “update” pa postala upečatljiv detalj. Recimo, cipele na vezanje koje idu u klasičan špic i mini torbe iz Diorove “radionice”.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Zadržimo se još malo na cipelama, koje su uz torbice omiljeni “statement” detalji, a i onaj komad koji izliječi sindrom “nemam što obući”. Uz pravi komad cipela sve je bolje. Jednostavne kombinacije upotpunit će omiljene štikle ukrašene šljokicama, perjem, upečatljivom potpeticom i tko zna kakvim još detaljima, a fashionistice se tu ne zaustavljaju.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Objektivi street style fotografa u svjetskim modnim prijestolnicama nerijetko hvataju cure koje kao da su na sebe obukle najefektnije komade koje posjeduju, i to ne pogreškom. Izgledaju tako chic, a na prvu biste rekli da je pretjerano. U tome vam može pomoći posljednja H&M-ova suradnja s Kenzom koja je prepuna zebrastog uzorka, jarkih boja i neobičnih krojeva, a naočale iz ove kolekcije nećete moći ne zamijetiti. Ulogu “statement” komada uvijek možete prepustiti nakitu, a nakit u ovo doba godine je sve što svjetluca i po sebi ima šljokice, pa tako slobodno navalite na svjetlucave haljine, bluze s volanima i torbice s kristalićima.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0