Moda 28. veljače 2014.

Predstavljena nova kolekcija brenda Paul Smith

Borna Filić/Pixsell.
1/20

U Zagrebu u četvrtak 27. veljače u prostoriji trgovine Heraldi for men predstavljena je nova kolekcija brenda Paul Smith, a tu prigodu nisu propustila mnogobrojna poznata lica.

U društvu Giorgia Ferraiolia te Stefana Marcona, ključnih brend managera branda Paul Smith u Heraldi for men storeu predstavljena proljetna kolekcija britanskog viteza mode, čije su odjevne kombinacije od sada dostupne i u Zagrebu, ekskluzivno u Heraldi for men storeu. U posljednjih 40 godina rada, Paul Smith je postao sinonim ne samo za modu, već i popularnu kulturu općenito, a njegove prepoznatljive prugice krase automobile, hladnjake, fotoaparate te brojne druge predmete.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell British i London kolekcije odjeće, cipele te modne dodatke za proljeće/ljeto povezuju boje i printovi karakteristični za 70-e, tradicionalne, besprijekorne tehnike šivanja te detalji sa sportske odjeće preneseni u business i street odjevne kombinacije.

Učitavam video...

 

Uz brojne fanove mode koji su prisustvovali promociji novih kolekcija, prepoznatljiv potpis Paula Smitha privukao je i Natašu Janjić Lokas, Marka Tolju, Amara Bukvića, Ivana Šarića, Jelenu Perčin te Sandru Bagarić.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Odvažne nijanse žute i boje breskve provlače se kroz pletene odjevne predmete i nabrane hlače, dok se kod odijela koristi colour-block tehnika kombinacije više jakih boja, a sve kao protuteža bjelkastim nijansama. Jarka roza i šarene nijanse dominiraju kod vješto krojenih jakni. Ovdje je crna korištena kao highlight, kako u paletama boja kod pletenih odjevnih predmeta i hlača, tako i kod potpuno crnih kratkih hlača širokih nogavica.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Hedonizam 70-ih ponovno dolazi do izražaja kod novih konstrukcija s istaknutim sportskim karakteristikama, dok je funkcionalnost stavljena u drugi plan. Svila i teleća koža tvore izvanredno ekstravagantnu i elegantnu sportsku opremu. Vezovi s mnogo detalja, žakard s klaunovima te kontrastne tkanine stvaraju dinamične tonove kako bi se dobili luksuzni komadi.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Oštre siluete pridaju dodatnu sofisticiranost sportskim obilježjima. Kod ramena i struka prevladava uska forma, dok su reveri i ovratnici produženi i naglašeni. Casual odjeća je sastavljena od rezanih dijelova dok su jakne s jednim gumbom malo produžene, a hlače punije, što je još jedno obilježje karakteristično za 70-e. Važnu ulogu imaju i detalji pa su posebno naglašeni elementi vezica i pozlaćeni patent zatvarači.

 

Učitavam video...

 

Modni dodaci poput malih bumbag torbica koje se nose oko struka, torbe nalik na male vrećice i ruksaci imaju naglašenu praktičnu ulogu, no izrađeni su s iznimnom finoćom kako bi se dobili luksuzni predmeti. Tonovi karakteristični za liniju odjeće provlače se i kroz footwear kolekciju oksfordica i mokasina koje su modernizirane cvjetnim detaljima.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na predstavljanju nove kolekcije Paula Smitha...

Komentari 0