Moda 16. studenoga 2012.

Predstavljamo naše fotografe: Petar Glebov

Pixsell.
1/20

Fotograf Petar Glebov se serijalu članaka „Moj ormar“ priključio početkom ove godine, a do sad su ispred njegovog objektiva stalo osam trendi djevojaka i cura.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell „Fotografijom se bavim od djetinjstva, a ljubav prema fotografiji sam naslijedio od oca. Od 2004. godine živim od novinske fotografije“, objasnio je Petar.

Novinskoj fotografiji se posvetio nakon što je napustio studij matematike, a do sad je surađivao s mnogim izdavačima i agencijama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. U fotoagenciji Pixsell radi od 2009. godine.

„Podjednako uživam u svim vidovima fotografije. Novinska fotografija, kojom se bavim, je vrlo raznolika i upravo to daje posebnu dinamičnost i čar mom poslu“, naglasio je Petar.

Svaki radni dan je dinamičan, pa tako Petra u samo par sati zna snimati poznate političare, hrvatske zvijezde, ali i, primjerice, prirodne pojave, poput poplava. Osim fotografije, Petru je velika strast jedrenje, a upravo fotografiranje jedrenja ubraja se među najdraže Petrove aktivnosti.

„Dosad sam sudjelovao na nekoliko skupnih izložbi novinske fotografije i jednoj izložbi crno-bijele fotografije rađene tradicionalnim kemijskim procesom. Posebno sam ponosan što sam sudjelovao u humanitarnoj akciji kojom su fotoreporteri skupljali novac za liječenje jedne naše kolegice novinarke“, istaknuo je Petar.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Tijekom osam snimanja za „Moj ormar“ Petar je fotografirao na Zrinjevcu, Cvjetnom trgu, ali i u Gradskoj kavani i klubu Močvara. Za njega su pozirale modne blogerice, poput Isabelle Rakonić i Tine Bačić, a među najdraža snimanja ubraja „Moj ormar“ s produkt dizajnericom Vlatkom Blakšić. Svojim fotoaparatom zabilježio je odjevne kombinacije poznate voditeljice Mirjane Hrge.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell „Snimanja za „Moj ormar“ uvijek su iznova poseban doživljaj. Djevojke koje sam snimao, osim što su lijepe i imaju snažnu osobnost, izvrsno su pozirale. Takva snimanja su uvijek pravi užitak!“, naglasio je Petar.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell Portal Budi.IN vam od četvrtka, 22. studenog u Centru Cvjetni priprema pravu modnu poslasticu – izložbu fotografija "Moj ormar" gdje imate priliku vidjeti odabrane fotografije ovog uspješnog serijala.

U galeriji detaljnije pogledajte selekciju fotografija iz članaka "Moj ormar"...

Komentari 0