Moda 21. studenoga 2012.

Predstavljamo naše fotografe: Goran Jakuš

Pixsell.
1/27

Goran Jakuš, fotograf foto&video agencije Pixsell, u serijalu članaka „Moj ormar“ sudjeluje od samog početka, a do danas je ispred njegovog objektiva stalo 17 poznatih i manje poznatih žena sa stilom.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell „Fotografijom se bavim od početka školovanja u Obrtničkog školi za osobne usluge, smjer fotograf, a to je od 1997. godine. Fotografijom sam se počeo baviti jer mi je djelovala izazovno i interesantno“, objasnio je Goran.

Kao i brojne njegove kolege Goran je u Pixsellu od samog početka.

Poslovno se bavi brojnim vrstama fotografija, no njega osobno posebno zanimaju portreti, pejzaži i apstraktna fotografija.

Kod portreta je uvijek izazovno raditi s ljudima jer nikad ne znaš kako diše osoba ispred objektiva sve dok ne krene sami photosession. Nije uvijek lako raditi ako se osoba ne voli fotografirati, ali kad se potrefi netko tko se voli slikati i ima strpljenja, s efektnom pozadinom i uz izvrsno svijetlo, to je onda sami vrhunac“, naglašava Goran.

Kad je pejzažna fotografija u pitanju, fotograf je prepušten uvjetima, mora iščekivati situaciju i imati barem malo sreće. No, upravo taj mir i tišina u prirodni kod Gorana bude kreativnost.

Do sad je sudjelovao tijekom srednje škole u grupnim izložbama s Hrvatskim Fotosavezom u sklopu raznoraznih radionica i natjecanja. Pod organizacijom Zbora fotoreportera Hrvatske sudjelovao je u natječaju za fotografiju godine, a bio je i jedan od sudionika poznatog tečaja Fotosofia pod palicom fotografa Damira Hoyke.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš je snimio prvi Moj ormar s modnom blogericom Sonjom Cvrk i od samog početka ta snimanja su mu postala izrazito draga. Fotografirao je većinu vodećih modnih blogerica, poput Ljupke Tanevske, Matee Martek i Barbare Repe, a ispred njegovog objektiva stale su neke poznate Hrvatice, kao što je Maja Vučić i Ines Preindl.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell „Sviđa mi se kod ovih snimanja što u većini slučajeva imamo vremena, a u fotoagenciji to nije uvijek slučaj. Na takvom snimanju sam mnogo opušteniji i kreativniji. Svako snimanje za „Moj ormar“ bilo je zasebno veselje i izazov, a djevojke su uvijek imale volju, želju i strpljenje za fotografiranje. Posebno bih izdvojio snimanje Petre Bosnar koje se odvijalo na Savi, a urezalo mi se u pamćenje slika na kojoj novinarka i voditeljica ovog projekta, Mija Dropuljić, dok puše jaki vjetar drži cijelo vrijeme rasvjetu“, komentirao je Goran.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Portal Budi.IN vam od četvrtka, 22. studenog u Centru Cvjetni priprema pravu modnu poslasticu – izložbu fotografija "Moj ormar" gdje imate priliku vidjeti odabrane fotografije ovog uspješnog serijala.

U galeriji pogledajte selekciju fotografija koje je Tomislav do sad snimio za Moj ormar...

Komentari 0