Moda

Pravilo koje zlata vrijedi: Prilagodite hlače duljini i obliku nogu

Stanite ponovno pred ogledalo i dobro se pogledajte. Na prvi pogled noge mogu biti skladne, ali i kraće ili dulje u odnosu na torzo. Također, mogu biti punije, tanje, s jačim listovima... Na što treba posebno paziti prilikom odabira hlača?

Ako imate duge noge, nosite modele ravnih nogavica koji ne smiju biti previše kratki. Pristajat će vam i onaj s manžetama. Ako nosite sportske hlače, one mogu biti stegnute na dnu. Pristajat će vam i široki remen koji će vizualno “prepoloviti” gornji i donji dio tijela. Žene s kraćim nogama trebaju nositi ravne modele ili one s visokim strukom. Ako imate duge ali punije noge, vjerojatno ste i jako visoki, a po obliku nogu pristaju vam hlače koje se šire u blagi trapez. Ovaj model možete nositi i u klasičnoj i u sportskoj varijanti. Isto tako povedite računa o obući. Sandale i cipele otvorenih prstiju učinit ćeda izgledate vitkije, a noge će učiniti tanjima. Pripazite na potpeticuona ne smije biti uža od tri centimetra.

 | Autor: arhiva arhiva

Koje je modno pravilo za žene koje su niže a punije? Za početak, pobrinite se da gornji dio odjeće ne bude duži od bedara. To će vas optički učiniti nižima, i još punijima. Nemojte nositi široke hlače ravnih nogavica. Ukoliko ih ipak odaberete, odlučite se za tamnije boje. Izbjegavajte horizontalne pruge.

 | Autor: arhiva arhiva

Što savjetujemo ženama čije su noge tanke? Izbjegavajte krupne uzorke. Radije se odlučite za sitniji print, a možete nositi i svjetlije boje. Tričetvrt hlače stoje vam odlično, ali pazite da nebudu duže od sredine lista. Ako volite usko, tajice su dobar izbor. Pripazite i na potpetice. Visoke pete – da, ali pretanka potpetica nikako! 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0