Moda

Pravila blagdanskog odijevanja: Dress code koji morate naučiti od A do Ž!

Umjesto da razbijate glavu smišljanjem odjevnih kombinacija zbog kojih će svi gledati samo vas - napravite šalabahter

Naravno da nije lijepo prepisivati, ali u modnom svijetu ponekad je to dopušteno. No, ako vas poznate dame svojim odjevnim kombinacijama dosad ipak nisu uspjele inspirirati, vrijeme je da naučite modna pravila koja vrijede isključivo krajem prosinca. 

Nova godina i božićni praznici poznati su i kao doba bezbrojnih tuluma na kojima (ponekad doslovno) trebate zablistati, a kako bi vam bilo puno lakše ispuniti taj zadatak čitajte dalje...

1. Kostimi su strogo zabranjeni

Koliko god obožavali prigodne kostime, izbjegavajte ih pod svaku cijenu. Možda kostim bake Mraz ili soba izgleda seksi na J.Lo, ali vi radije posegnite za nečim primjerenijim vašim godinama, a inspiraciju za ovakve pothvate sačuvajte za vrijeme karnevala.

via GIPHY

2. Šljokice

Već godinama su upravo šljokice na glasu kao pravi modni "must have" koji će novogodišnju noć učiniti posebnom. Vjerojatno i hoće, ali pripazite na njihovu količinu. Ako ste odabrali prelijepu haljinu sa šljokicama, nemojte je kombinirati s identičnim cipelama i blještavim make upom. Žao nam je što vam to moramo reći, ali izgledat ćete poput božićnog ukrasa za bor.

3. Nakit

Još jednom - božićno drvce je jedino koje u ovoj priči treba biti okićeno. Umjesto pretjerivanja radije odaberite jedan (ali vrijedan) dominantan modni dodatak koji će vašu odjevnu kombinaciju učiniti posebnom.

4. Volani, nabori, mašne...

Svake godine pojavi se jedan trend koji apsolutno svi nose, ali to ne znači da oni prošli trendovi potpuno padaju u zaborav. No, ako ste odabrali odjevnu kombinaciju u kojoj dominiraju romantični valovi, ne trebaju vam modni dodaci u obliku mašni i sličnoga. Lijepo je biti vjeran svome stilu, ali u ovakvim kombinacijama mogli bi ste opasno približiti tome da nalikujete božićnom poklonu...

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0