Moda

Povratak istaknutih ramena: Kako ih nositi i ostati cool?

Istaknuta ramena ponovno su tu, no nisu nabrijana, imaju neki cool efekt, koji osim na kaputima odnedavno volimo i na bluzama

Sjećam se kad sam bila klinka, furali su se ti jastučići, i to ne samo na je dnom komadu nego je svoje imala košulja, pa sako, pa još kaput... Ponekad su se dimenzije napuhnule do varijante ragbijaša, kojima glava čuči između ramena, no to su bili ekstremi. I sada opet ta velika ramena su tu, no sviđa mi se njihova ležernost, nisu nabrijana, imaju neki cool efekt. Kao, vidi me, moćna sam, no dolje imam - tenisice s kristalima.

 | Autor: arhiva arhiva

Nekad su ta velika ramena bila dio poslovnog stila, zaposlene su žene isticale svoju statuu, birale su sakoe s bočnim pojačanjem kako bi vizualno bile spremne na sve izazove.

 | Autor: arhiva arhiva
Nakon prilično godina situacija je drukčija, street style vlada scenom, inspiriramo se ulicom, obožavamo nemoguće kombinacije, udobnost i casual efekte, pa je volumen na ramenima postao jedan od onih čija je snaga stilski neupitna. Najsimpatičniji su mi kaputi: ispod se može složiti svašta, a uvijek izgledaju nekako kompaktno i ugodno.

 | Autor: arhiva arhiva

Velika ramena sada idu uz trend volumena koji su davno počeli avangardni dizajneri, u čijoj su se modnoj svijesti ograde i tjelesni kanoni pričinili previše ograničavajući. Ramena su i na bluzama - bilo da se radi o simpatičnim viktorijanskim puf rukavima ili raglan kroju. To vam je onaj koji pada preko ramena i ističe gornji dio rukava. Ima ga i trench kaput, jedan od klasika koji je odavno zavladao scenom i obilježit će još jednu kišnu jesen.

Photo: arhiva

Komentari 0