Moda
Kako anđelice paze na svoje tijelo – Do it like Gigi!

Zašto trebamo raditi na sebi? #perfectnever

Tragate li i vi za savršenstvom? Društvene mreže i mediji su preplavljeni fotografijama na kojima se nalaze lijepe žene, ali trebamo li se uspoređivati s njima

Naime, lijepa haljina, savršen make-up i najmodernije cipele koje neka žena ima nisu znak savršenstva, već da je riječ o modno osviještenoj osobi. Ako je žena lijepo odjevena, to ne znači da je savršena.

Perfekcionisti tragaju za savršenstvom

Uspoređujete li se s drugima i postavljate li si pitanje jeste li dovoljno lijepi i pametni. Ako je tako, moguće je da ste perfekcionist? Perfekcionizam je iracionalna, ali i nerealistična želja da budemo savršeni - ako ne u svim područjima života onda barem u nekima.

Iz tog razloga su osobe sklone perfekcionizmu često opterećene svojim ponašanjem, odijevanjem i tjelesnim izgledom. Perfekcionizam je kao droga. Koliko god perfekcionist dobro radi svoj posao, koliko god pohvala i komplimenata dobiva od drugih, nikada nije zadovoljan sobom

Kako da postanete zadovoljni?

Nema dvojbe kako je svaka osoba imala periode kad je više ili manje bila zadovoljna sobom. No, vrlo se teško usredotočiti na pozitivne stvari ako društvo određuje kakvi moramo biti - u izgledu, poslu ili obitelji. Sve to je pak puno lakše prihvatiti ako znamo da u stvarnosti nitko ne postiže savršenstvo. Svaki perfekcionist koji poboljša nešto, pronaći će nešto novo što bi mogao promijeniti ili učiniti još boljim. 

Stoga tražeći savršenstvo, sami sebi pripremate put do neuspjeha. Puno je važnije da budete zadovoljni sobom i radite na sebi. Za početak, okružite se ljudima koji vas neće procjenjivati prema izgledu ili uspjehu. Umjesto želje za savršenstvom, radije gajite želju za zdravijim načinom života. Uravnoteženo se hranite i vježbajte, ne zbog izgleda nego zbog svog zdravlja. 

 | Autor: Reebok Reebok

Želja za zdravijim načinom života sama po sebi je dobra i može vam pomoći da budete sretniji. Nemojte se uspoređivati s drugima i željeti biti poput njih. Upravo je u različitostima prava ljepota. Zbog njih ste posebni i privlačni. Sama Coco Chanel je govorila: 'Da bi bili neodoljivi, morate biti drugačiji'.

Zašto trebamo raditi na sebi?

Ono što nas razlikuje od drugih, pa čak ako i to smatramo našim nesavršenstvom, može biti korisno jer nam nudi nova iskustva i izazove. Tako možemo raditi na sebi. Ako posvetimo dio svog vremena da radimo ono što volimo, bit ćemo sretniji. Možemo se baviti sportom, upisati tečaj fotografije ili tečaj jezika. Što god od toga radili, vidjet ćemo rezultate ako ćemo se stvarno truditi. 

Kao primjer možemo spomenuti Gigi Hadid koja se već duže vrijeme bavi boksom, a tvrdi da je u njemu pronašla mentalni mir. Osim što je svaki trening za nju pozitivan fizički napor, pomaže joj pobjeći od buke u vlastitoj glavi. Tvrdi da je to je jedino vrijeme kada je posvećena samoj sebi.

Kako bi se dodatno motivirala u radu na sebi, nedostatke i mane zbog kojih joj drugi prigovore pretvorila je u svoje prednosti. Naučila je 'promijeniti frekvenciju' i fokusirati se na nešto posve drugo, odnosno kroz boks ojačati svoju mentalnu i fizičku kondiciju. Stoga ni ne čudi da ju je Reebok odabrao kao zaštitno lice kampanje #perfectnever. Viktorijina anđelica priznaje kako je boks odličan za njen um i tijelo te zato želi dati sve od sebe.  

Photo: Reebok

Komentari 0