Moda

Poslovni dress code: Što se smije, a što ne

Posao je uvijek posao, pa tako poslovni domjenak ima predznak decentnosti i poslovne elegancije.

Poslovni dress code mora isticati vas, a ne odjeću koju nosite. Evo nekoliko pravila pozitivnog poslovnog imidža u bilo kojoj situaciji: Nemojte previše pokazivati kožu - što je poslovna hijerarhija viša, to se manje pokazuje koža. Kod muškaraca se kratki rukavi ne preporučuju čak ni ljeti. Ne preporučuju se ni haljine s naramenicama, zvonolike haljine ni suknje iznad koljena.

 | Autor: Zara Zara

Mini-suknja ne smije sezati više od 10 cm iznad koljena. Preuski odjevni predmeti također nisu dio pozitivnog poslovnog odijevanja. Tamnije boje izgledaju autoritativnije, izbjegavajte crvenu boju koja djeluje agresivno, ali i ružičastu. Tamnije kostime nikako ne kombinirajte sa svijetlim najlonkama (soknama kod muškarca). Uvijek je bolje odabrati mat najlonke, što pogotovo vrijedi za žene punijeg stasa.

 | Autor: arhiva arhiva

Cipele ne bi smjele imati preveliku petu, a remen mora biti na svakoj suknji ili hlačama. Nakit mora biti decentan. Ženama je dopušteno najviše pet komada nakita, a muškarcima je dopušten samo jedan komad - burma. Manžete su dopuštene samo u svečanim prilikama. Marama ili kakav modni detalj su dobrodošli, pogotovo kod mršavijih žena.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0