Moda

Poslovna capsule garderoba ili kad sve paše sa svime: ključni komadi koje treba imati

  • Kako modni konzumerizam maksimalno dominira, odnosno potrošačko društvo nam iz dana u dan nameće trendove koje pokorno pratimo – vrijeme je da se nešto promijeni
  • Unazad nekoliko sezona pojam capsule garderobe postao je sve popularniji, a radi se o garderobi koja je sačinjena od klasičnih komada koji se mogu kombinirati na razne načine
  • Osim aspekta održivosti, prednost capsule garderobe je i ulaganje u dobre komade koji traju duže od jedne sezone, pa kako bismo ti pomogli prilikom odabira onih pravih, napravili smo kratki vodič za poslovne kombinacije

Postoje određeni modni komadi s kojima je teško pogriješiti i koji su uvijek u trendu, a kada je riječ o poslovnim kombinacijama, naglasak je na nešto strožim krojevima kojima mogu biti itekako chic (tajna je u detaljima koji mijenjaju lice kombinacije i čine je posebnom). Kao što smo spomenuli, u nastavku smo izdvojili nekoliko najvažnijih capsule komada poslovne garderobe, pa ako ti je tako što potrebno i privlačno, slobodno se posluži našim šalabahterom.

Blejzer

Blejzer je odjevni predmet koji već odavno nije rezerviran samo za muškarce, dapače, posto je je jedan od omiljenih ženskih komada. Postoji nekoliko verzija blejzera, ali u ovom slučaju mi glasamo za blago oversized model s naglašenim ramenima u neutralnim tonovima. Naglašena ramena kombinaciji će dati dozu odvažnosti, a blejzer je sam po sebi vrlo chic te ostatak kombinacije može biti minimalistički uz pokoji detalj poput primjerice broša u obliku cvijeta ili remena poželiš li naglasi struk.

 | Autor: Mango outlet Mango outlet Foto: Mango, blejzer (99,99 eura)

Hlače na crtu

Možda na prvi pogled zvuči dosadno, ali hlače na crtu to ne moraju biti. Ovismo o građi tijela, odluči se za model koji ti najbolje stoji, a onda kreće daljnje kombiniranje. Ovog puta osim neutralnih tonova, predlažemo boje koje će začiniti kombinaciju. Primjerice, crvene hlače ili pak one u pastelnim tonovima u kombinaciji s košuljom, blejzerom i čizmama na petu, poslovnu kombinaciju učinit će zaigranijom i odskakat će od uobičajenih formi.

 | Autor: MyTheresa MyTheresa Foto: Mytheresa, Valentino hlače (910 eura)

Dolčevita

Dolčevita je jednostavan, ali svestran modni komad koji se mora pronaći u tvojoj poslovnoj garderobi. Budući da dolčevita nema kako zablistati osim dobrim, kvalitetnim materijalom, biraj modele od kašmira ili sličnih materijala koji će ovaj komad učiniti „bogatim“. Isto tako, jako je praktična za kombiniranje, a outfitima daje dozu strogoće.

 | Autor: Mango outlet Mango outlet Foto: Mango, dolčevita (22,99 eura)

Baloner

Stylish baloner zlata vrijedi, ali to već sigurno i sama znaš. Naime, ovaj komad obožavamo nositi u svim prigodama, ne samo poslovnim, jer tako dobro spaja opušten i poslovan izgled. S klasičnim bež balonerom teško je pogriješiti, ali kao dobra opcija nameće se i baloner u boji. Nijansu biraj prema svojim željama i ukusu, a što se tiče dezena, karirani nam je favorit.

 | Autor: MyTheresa MyTheresa Foto: Mytheresa, Bottega Veneta baloner (3500 eura)

Slip suknja

Ženstvena i elegantna, a opet praktična i nosiva, slip suknja glavna je zvijezda poslovnih modnih priča. Oko kombiniranja nema puno filozofije, ali ako bismo morali izdvojiti jednu opciju, to bi bila ova.

Možda vas zanima Mango ima fenomenalne modele torbi na popustu! Izdvojili smo 10 stylish komada Rubrika Moda Moda

Crna slip suknja i crna dolčevita, čarape u jarkoj boji i balerinke ili cipele na petu – pretvorit će te u pravu Parižanku. Također, možeš se poigrati s raznim krojevima, pa biraj asimetrične slip modele ili pak one sa suptilnim uzorcima.

 | Autor: Reserved Reserved Foto: Reserved, suknja (27,99 eura)

Tote torba

Iako u poslovnim kombinacijama volimo izgledati dobro, bitna je i praktičnost. Tote torbe su idealne poslovne torbe jer u njih sve stane, a ujedno su i jako stylish. Nama se sviđaju klasični modeli koje možeš upotpunit s maramom, a osim crnih, možeš birati i varijante u boji.

 | Autor: Zalando Zalando Foto: Zalando, Anna Field torba (29,86 eura)

Traperice širokih nogavica

Tko kaže da traperice nisu dio poslovne garderobe? Ovisno o modelu, traperice mogu sjajno izgledati i u spomenutom tipu odijevanja, a kako bi odabrala bez greške, odluči se za modele širokih nogavica. Na taj način ćeš dobiti elegantnu siluetu, a traperice upotpuni sa svilenom bluzom ili košuljom te nemoj zaboravit na detalje koji naglašavaju tvoju osobnost.

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M, traperice (49,99 eura)

Gležnjače

Iako se u određenim poslovnim kombinacijama naginje ka nošenju salonki, mi ipak predlažemo nešto udobnije opcije. Gležnjače na petu su sjajan kompromis između udobnosti i modela s petom, a može se pronaći pregršt zanimljivih opcija. Izdvojili bismo kaubojke kao ultimativni chic odabir, ali ako ti se iste ne uklapaju u stil, s klasičnim dizajnom gležnjača također nećeš pogriješiti.

 | Autor: Massimo Dutti Massimo Dutti Foto: Massimo Dutti, gležnjače (94,95 eura)

Detalji

E sad, teško je izdvojiti jedan detalj, ali ovaj nam se čini kao ključan. Upečatljive zlatne ili srebren hoop naušnice uvijek su adekvatan odabir je se odlično slažu sa strožim krojevima, ali jako dobra opcija su i nešto suptilniji modeli. Također, voliš li različite oblike, biraj takve modele no pripazi da nije riječ o večernjim inačicama koje tijekom dana mogu izgledati napadno.

 | Autor: Zalando Zalando Foto: Zalando, Pieces naušnice (14,15 eura) Možda vas zanima 15 modela cipela na petu koje se isplati uloviti na sniženju u Zari. Jedan ima status bestsellera Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram / @jarinpat

Komentari 0