Moda

Pogodi koji brend svake sekunde proda 25 pari tenisica?

  • Brojka je doista impresivna, no zapravo nije čudna
  • Riječ je ipak o megauspješnom sportskom brendu

Veliki američki sportski brend Nike svake sekunde prodaje 25 pari tenisica. Dakle, 25 pari tenisica. Svake sekunde. Wow. Do ovog ludo nevjerojatnog matematičkog izračuna došao je Matt Powell, analitičar sportske industrije u američkoj NPD grupaciji, koji je pobliže secirao fascinantnih 9.1 milijarda zarađenih dolara u Nikeu - i to samo prvom kvartalu godine!

 | Autor: Nike Nike Nike je vodeći na tržištu sportskih brendova

Golemu je brojku razlučio na nekoliko faktora važnih za ovaj izračun. Prema ovoj brojci, Nike zarađuje 700 milijuna dolara tjedno, što znači 100 milijuna dnevno. Nakon toga Powell objašnjava kako je to 4 milijuna po satu, 66 tisuća dolara po minuti i tisuću dolara po sekundi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NikeWomen (@nikewomen)

Drugim riječima, tisuću dolara je otprilike ekvivalent 25 pari Nikeovih tenisica. To znači da Nike svake sekunde prodaje oko 25 pari svojih tenisica u svijetu. S obzirom na to koliko je Nike stvarno popularan i globalno rasprostranjen brend u svijetu, ova nam brojka ima apsolutnog smisla, ali s druge strane je toliko suluda da je to zaista teško čak i zamisliti, zar ne? 

 | Autor: Nike Nike Nike trgovina

Samo usporedbe radi, Powell je istaknuo zaradu Adidasa (jer je prvi konkurent Nikeu), koji je u istom periodu odnosno kvartalu, zaradio 5.5 milijardi dolara te Under Armour koji je zaradio nešto više od milijardu. Oba brenda ima impozantne prihode od svoje prodaje, ali Nike je ipak Nike...

I ako te kojim slučajem zanima, dok si čitala ovaj članak u svijetu se prodalo oko 1800 pari Nike tenisica... 

Photo: Getty Images

Komentari 0