Moda

Pogledajte najbolje uvodne govore voditelja u povijesti Oscara

Dodjela nagrada Oscar odiše glamurom, dugogodišnjom tradicijom i dozom prestiža, no to nikada do sad nije spriječilo voditelje ceremonije da budu pomalo šašavi na otvaranju!

Oskarovski je monolog na samom početku ceremonije jedan od najvažnijih trenutaka večeri, a na kraju svega važno je ne biti dosadan, nasmijati ljude, u šali "prozvati" neke glumce, ali bez da ikoga uvrijedite... Čini se kao zahtjevan zadatak no oni koji su dobili tu čast da vode Oscare uvijek su se dobro snašli. Od profesionalaca poput Billya Crystala do Hugh Jackmana koji je Oskare vodio jednom, a sve to u tradicionalnom stand up duhu ili totalno dramatično - poput mjuzikla kako je to učinio Neil Patrick Harris, oskarovski su uvodni govori važan dio večeri. 

Donosimo vam videe najboljih monologa sve od 1953. kada su se Oscari prvi puta prenosili na televiziji, do danas. 

1. Bob Hope, 1953. 

Bob Hope drži rekord jer je vodio čak 19 dodjela nagrada, a imao je i posebnu čast da bude voditelj prve ceremonije koja se prikazivala na televiziji. 

2. Johnny Carson, 1980.

Johnny je vodio pet ceremonija, a poznat je po dovitljivim rečenicama zbog kojih su ljudi umirali od smijeha. Najbolji dio njegovog pozdravnog govora je kada je publiku zamolio da mu pomogne odabrati tapetu za spavaću sobu. 

3. Billy Crystal, 1992. 

Te je godine film Kad jaganci utihnu nominiran za devet nagrada, a glumac je na otvaranju ceremonije odao "počast" filmu. Bilo je vrlo jezivo, jer je par minuta u šutnji gledao u kameru...

4. Whoopi Goldberg, 1999.

Glumica je bila prva afroamerikanka koja je vodila Oscare, a kostim u kojem se pojavila bio je fenomenalan!

5. Chris Rock, 2005. 

"Dobrodošli na 77. i zadnju dodjelu Oscara", započeo je Chris. Pogledajte njegov govor, nisu baš svi bili oduševljeni...

6. Ellen DeGeneres, 2007.

Danas već jako poznata komičarka i voditeljica, te je godine prvi puta stala na ovako veliku pozornicu i priznala kako je o tome uvijek sanjala. No sigurno nije sanjala da će ju zvati da vodi čak dva puta. 

7. Hugh Jackman, 2009.

Na krilima slave mjuzikla Les Miserables Hugh je održao odličan uvodni govor za Oscare, a pridružila mu se i Anne Hathaway koja je glumila u filmu. 

8. Ellen DeGeneres, 2014.

Sedam godina nakon debija na oskarovskoj pozornici Ellen se ovog puta vratila s ne tako "bezbrižnim" temama. Kasnije tijekom večeri je uslikala onaj famozan selfie. 

9. Neil Patrick Harris, 2015.

Do tada nismo ni znali da je Neil tako dobar pjevač i plesač, a svoje je talente pokazao u uvodnom govoru inspriranom mjuziklima.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0