Moda

Pogledajte kako nastaju očaravajuće haljine od tekućeg silikona

Dizajnerica za izradu svojih haljina koristi nove tehnologije kako bi stvorila materijale koji su poput druge kože

Šivanje, rezanje, drapiranje, parenje - iako možda ne znate kako sami napraviti navedene stvari, većinu ih na prvu povezujete s procesom stvaranja odjeće, bilo kod kuće, bilo u dizajnerskim ateljeima. To je proces koji se gotovo nije mijenjao od samih početaka šivanja, osim što danas imamo bolje alate. No među svima njima koji su i dalje predani osnovama, postoji i nekolicina dizajnera koji unose nove tehnologije i tehnike kreiranja odjeće, kakve do sada niste vidjeli.

Nitko nije bolji u unošenju promjena u krojački proces od vizionarke Iris van Herpen čiji rad uljučuje 3D prinetere i manipulaciju materijalima kako bi se dobile lagane tkanine, koje su poput druge kože.

Od urvnutih mini haljina koje podsjećaju na fosile do dugačkih silikonskih toaleta sa Swarovski kristalima, njeni modeli izgledaju nestvarno te su potpuno zapanjujući.

 

#IrisVanHerpen - #Seijaku Photography by @teampeterstigter #ParisFashionWeek #PFW

A photo posted by Iris van Herpen Official (@irisvanherpen) on

Sve haljine nastaju ručno, a i sam proces njihova šivanja je očaravajuć. Pogledajte video koji nas vodi iza kulisa i otkrijte kako nastaju futurističke silikonske haljine.

Photo: Getty Images

Komentari 0