Moda

Pogled ispod šilta: Kapa u visokom društvu

Ako je Lagerfeld na pistu stavio repersku kapicu, onako slatko nakošenu, onda se šiltericama piše svijetla budućnost!

Kapa sa šiltom, uz niz sportskih obilježja kojima je moda opsjednuta posljednjih nekoliko godina, isplivala je kao jedan od “statement” dodataka: ako je Lagerfeld stavio na pistu i ovu repersku kapicu, onako slatko naherenu, piše joj se još svjetlija budućnost. Osobno nosim one sportske, kad trčim ili idem u Ingess akciju, no priznajem da su mi jako cool modeli s natpisima ili kristalima ili nekim desetim čudima koje kič znače. Jer zašto i ona ne bi zabljesnula? Pa svi ponekad imamo “bad-hair-day”, a onda je jedini stilski spas neka fora kapa.

 | Autor: arhiva arhiva Vunene beretke također su dobra opcija, no kad uđem u birc, skuham se. A onda skini kapu, o ne. Moja kratka kosa mora biti pomno složena, ne podnosi ovakve ekshibicije. Zato - šilterica ima još jedan plus. Misliš li da se nosi samo na neki “sportivo” stil? Ma neee... ona voli sako, naravno, ovisi kako ga isfuraš. Ako je, npr., riječ o zanimljivom odjevnom komadu koji predstavlja eklektičan stil, o trapericama, tenisicama, pa možda i dobrim čizmama, pogled ispod šilta svakako će osvježiti formulu i podsjetiti na te street style kombinacije hit blogerica kojima se često divimo. Divim. Uostalom, upravo su te neke odlične formule koje vidimo na ulasku u tjedne mode inspirirale modne autore da poberu njihove adute i malo ih nadograde. Dakle, koktel svega i svačega.

 | Autor: arhiva arhiva Čak mi je super kad je sve ukrašeno, kad se spoje neki “statement” komadi kao što su jakna s aplikacijama Miu Miu (ima sad masa dobrih kopija po high street dućanima), fensi bunda ili pidžama hlače na crtu. Sve u svemu, sviđa mi se kad se tako neki sportski komad ufura u glamurozan film - imamo još jednu zanimljivost koja razbija ozbiljnost i monotoniju u koju možemo upasti kroz stilsku svakodnevicu.

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: arhiva

Komentari 0