Moda 27. studenoga 2010.

Poderana haljina i poslovne žene na reviji

Pixsell.
1/9

Drugu večer 15. Dreft Fashion Weeka svakako je obilježio kreator poznate glumice Sarah Jessice Parker, Victor de Souza, poznati dizajner iz New Yorka, koji je svim hrvatskim dizajnerima pokazao kako se to radi.

Čast otvaranja druge večeri pripala je pobjednicima ovogodišnjeg Modnog ormara, zagrebačko splitskom dizajnerskom dvojcu Fucijaš i Koštić. Njihove do detalja ukrašene mračne ptice ponovno s prošetale modnom pistom i pokazale kako našu scenu čeka kreativan mladi naraštaj.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Uslijedila je revija Irene Berišić Turk za modni studio Fatal, koja je svoju kolekciju posvetila ženama koje zbog obiteljskih i poslovnih obveza nemaju puno slobodnog vremena za odabir prikladnog stylinga. Upravo zbog toga njene haljine mogu funkcionirati i u dnevnom, ali uz određene modne detalje, i u večernjem izdanju. Dio kolekcije je posvećen i djevojčicama. Lutkice koje se nalaze na svim dječjim modelima itekako podsjećaju na kreacije poznate manekenke i dizajnerice Ljupke Gojić i njenog branda Jolie Petite. Je li to Ljupka počela inspirirati svoje kolegice?

Manekenka uništila glavnu kreaciju

Zvijezda večeri je kao i očekivano bio dizajner Victor de Souza iz New Yorka, jedan od najdražih kreatora poznate glumice i trendseterice Sarah Jessice Parker. Minimalističke kreacije s naglašenim ramenima na prvi pogled ostavljaju dojam krhke ženstvenosti, no već pri drugom gledanju, jasno se vidi da su one snažne i uspješne žene koje vole decentno koketirati. Dugo najavljivana haljina, koja je u Zagreb došla u više kofera, ostavila je sve prisutne bez daha.  Nitko nije ostao ravnodušan na jaku boja fuksije, gola leđa i bogato ukrašen gornji dio. No manekenka je prilikom izlaska zapela za uzak zid i nažalost poderala prelijepu haljinu. Prilikom drugog izlaska dizajner je uspio donekle pokrpati veliko oštećenje, no vjerujemo da ovaj zadnji izlazak dizajneru ostavio gorak okus u ustima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Dizajneri Dreft Fashion Week Zagreba voli nepotrebne  performense koji u većini slučajeva samo odmiču pažnju s kreacija. Tako je i Vedrana Šehagić odlučila svoju reviju učiniti zanimljivijom. Tri balerine u haljinama boje šampanjca otvorile su reviju i tokom nje plesale. Show je na prvi pogled bio simpatičan, no zapravo nepotreban. Kada su kreacije u pitanju, dizajnerica je koristila pastelne tonove, poigravala se naborima i krojevima koji ističu žensku liniju. Najbolji dio kolekcije su udobne hlače visokog struka koje će se odlično uklopiti u proljetni styling hrvatskih poslovnih žena.

Žene dizajnerice Ive Karačić se ne razmeću svojim atributima. One su zatvorene i vole se poigravati širokim modelima i geometrijskim oblicima. Kombinacije bijele, sive i plave upotpunjene su detaljima poput crveno bijelog konopa koji se kroz kolekciju proteže kao narukvica, remen i neobična marama.

Kanadska dizajnerica Marie Saint Pierre predstavila je kolekciju u kojoj dominiraju minimalistički modeli koji nipošto nisu monotoni. Detalji poput šireg kroja na bokovima, zelenih kragni na rukavima kaputa i ukrasa na ramenima unose dinamiku u cjelokupnu kolekciju.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Mlada i talentirana dizajnerica Martina Sporiš predstavila je kolekciju koja se u svakom slučaju ističe. Pistom su zavladale mistične i samouvjerene žene noći koje su uz zvukove sova gledateljima poručile da sat otkucava. Prosječnom gledatelju se, nakon brojnih manje maštovitih kreacija, Martinina kolekcija čini previše art i manje nosiva. No na drugi pogled, ostaju nam crne i sive mini haljine koje sve trendseterice mogu izvrsno uklopiti u svoj stil.

Zrelija Marta Buzolić i "mamurni" Natalio Đangradović

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Marta Buzolić  možda nije iznenadila odabirom manekenki, no svakako je kolekcijom. Dok su prijašnje kolekcije bile većinom namijenjene za večernje izlaske, novi modeli se sastoje od zatvorenih, ali zato prozirnih i lepršavih košulja i suknji visokog struka, idealnih za samouvjerene poslovne žene. Dizajnerica je ostala vjerna ženskom seksipilu, no očigledno je on sazrio i predstavio se u manje očitom izdanju. Špaga koja je napravljena tokom revije bila je uistinu nepotrebna. Revija Marte Buzolić trebala je pratiti zreliji i ozbiljniji look nove kolekcije.

Natalio Đangradović je inspiraciju pronašao u ludim ljetnim provodima i mamurnim jutrima. Kroz kolekciju se i dalje proteže seksipil, kojeg Natalio postiže manje upadljivim modelima i bojama, ali seksi krojevima. Kolekciju je odlično nadopunio kreativan i neobičan nakit. Crno prstenje, narukvice i ogrlice pun su pogodak.

U galeriji detaljnije pogledajte sve kreacije...

Komentari 0