Moda

Počela su sniženja - evo na što morate paziti!

Već ste pripremili kartice i s popisom modnih komada koje želite u svom ormaru krenuli u pohod na trgovine? Polako...

Znamo, znamo... Završetkom božićnih blagdana u vašoj je glavi zavladao pravi kaos, a za sve je kriv službeni početak sniženja. Planovi što, kako i kada kupiti, ugrabiti željene komade na aktualnom sniženju od 20 posto ili hrabro riskirati nadajući se da će baš taj komad u posljednjem krugu biti snižen za magičnih 70 posto? Sve to se vrti po vašim glavama, a konačne odluke bi vas vrlo lako mogle koštati minusa na računu...

via GIPHY

No, tijekom sniženja osim s borbom sa samim sobom, mogli biste se suočiti i s nekim puno važnijim stvarima.

Evo na što morate paziti...

Jeste li znali da su u periodu sezonskih sniženja trgovci obvezni istaknuti sniženu, ali i početnu cijenu? Osim toga, ako se u njihovoj ponudi nalaze sniženi komadi iz prošlih sezoni oni se ne smiju oglašavati kao sezonsko sniženje.

Ako ste pronašli komad u koji ste se zaljubili gotovo iste sekunde, provjerite jesu li sve njegove dosadašnje cijene jasno naznačene. To osobito vrijedi za artikle čija je cijena snižavana nekoliko puta.

via GIPHY

Prije nego se odlučite za kupnju dobro pregledajte proizvod i provjerite njegovu ispravnost.

Također, nakon kupnje ne zaboravite uzeti račun jer i proizvode kupljene na sniženju imate pravo reklamirati baš kao i one s redovnom cijenom. Ipak, od ovog pravila je izuzeta roba s greškom, ali trgovac je obvezan takve artikle jasno označiti.

Naravno, postoji i jedno univerzalno pravilo koje vrijedi u svako doba - kupujte planski i držite se sastavljenog popisa kako se kući ne bi vratili s vrećicama punim stvari koje vam ustvari ne trebaju.

via GIPHY

Uživajte u shoppingu!

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0