Moda
festivalska moda

Počela je sezona festivala, ovo su najbolji komadi za provod pod vedrim nebom

  • Na festivalima udobnost mora biti na prvom mjestu, ali ne smijemo zanemariti ni izgled
  • Kratke sportske hlačice, dramatični topovi i razigrane haljine uvijek su dobar odabir
  • S obzirom na prevrtljivo vrijeme, gumene čizme su katkad najbolja opcija  

Napokon je došlo vrijeme glazbenih festivala koji su nam toliko nedostajali. Odlični bendovi, sjajna atmosfera i mogućnosti da se poigramo najotkačenijim modnim kombinacijama jer na festivalima je ipak sve dozvoljeno.

festivalska moda | Autor: Instagram@riumbaumarta Instagram@riumbaumarta

Glazbeni festivali postali su sinonim dobrog provoda diljem svijeta, a srećom ni u Hrvatskoj ne nedostaje odlične ponude za ljubitelje svih glazbenih žanrova. Visoke temperature ljetnih termina osim dobrog provoda, znače i da se trebaju odabrati modni komadi u kojima ćemo se čitavo vrijeme osjećati udobno i u kojima će nam biti moguće bezbrižno plesati i uživati. Nedavno održana Coachella pokazala je vodeće trendove ovogodišnjih festivalskih lookova, a evo kako ih kombinirati.

Zara je upravo objavila bijelu verziju viralne ružičaste slip haljine - savršena je i za mladenke Možda vas zanima Zarina megapopularna slip haljina sad dolazi u novoj boji. P.S. savršena je i za mladenke Rubrika Moda Moda

Vječne kratke hlače

Kao što smo već naglasili, na festivalima je fokus na komforu i jednostavnosti, a neokrunjene kraljice festivalskih lookova već su desetljećima – kratke hlače. I dok su prijašnjih sezona obavezne bile traper hlačice, ove godine je obilježio povratak udobnih sportskih modela. Širi kroj koji podsjeća na hlačice boksača ove sezone dolazi u svim varijacijama, od sportske elegancije pa sve do razigranih boja i romantičnih cvjetnih motiva.

festivalska moda | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Mohito (159,90 kn), Naf Naf (449,00 kn), Reserved (119,90 kn)

Over the top topići

festivalska moda | Autor: Instagram@tamara Instagram@tamara

Kako look s hlačicama ne bi izgledao kao da ideš u teretanu, ljubiteljice mode su odlučile kombinirati ovaj komad s iznimno seksi i elegantnim gornjim dijelom. U pitanju su topovi i korzeti koji su pravi večernji komadi. Ukrašeni čipkom, štrasom i šljokicama, idealna su festivalska kombinacija glamura i seksepila!

festivalska moda | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Bershka korzet top (159,90 kn),  Bershka top (139,90 kn),  Zara top (299,90 kn)

Haljine s prorezima

festivalska moda | Autor: Instagram@jewlesroberts Instagram@jewlesroberts

Postoji li bolji komad odjeće za nesmetani ples od udobne haljine? Teško, a ove festivalske sezone neizostavni su floralni i avangardni uzorci, zanimljivi prorezi na struku i mrežasti efekt. Haljine s prorezom odličan su odabir ako želiš komad s twistom, a mrežaste haljine idealne su u kombinaciji s kratkim hlačicama i vračaju nas u eru grungea devedesetih.

festivalska moda | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Bershka mrežasta haljina (249,90 kn), Stradivarius (179,90 kn), Zara haljina s prorezom (299,90 kn)

Tenisice i gumene čizme

festivalska moda | Autor: Instagram@najwa_fruitcatering Instagram@najwa_fruitcatering

Postoji nepisano pravilo kako na većini ljetnih festivala mora pasti kiša, što zna biti jako neugodno jer je ipak u pitanju događaj na otvorenom. Stoga je već kultni festivalski komad postala – gumena čizma. Naravno, suho vrijeme zahtjeva udobniju i laganiju obuću i platnene tenisice su uvijek odličan odabir, a ako vremenski uvjeti nisu najjasniji, najbolja opcija su pomalo grube čizme u kojima će noga ostati suha, a svaka modna kombinacija dobiti malo opakiji detalj.

festivalska moda | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Converse (638,00 kn), Zara (299,90 kn), Hunter (638,00 kn)

chunky sandale Možda vas zanima Chunky sandale: ljeto je u znaku ove, nekima sjajne, nekima ružne obuće Rubrika Moda Moda

Poigravanje detaljima

festivalska moda | Autor: Instagram@maralafontan Instagram@maralafontan

Komadi s kojima se u festivalskim kombinacijama uvijek možemo poigrati su nakit i komadi koji štite od sunca. Ove sezone sunčane naočale dominiraju sa svojim okvirima u upadljivim bojama, a žarko sunce nam neće prouzročiti glavobolje ako se zaštitimo šeširom. Slamnate šešire s velikim obodom ostavi za plažu, a na festival ponesi popularni bucket hat model za koji se ne moraš brinuti ni ako pokisneš. A šećer na kraju je rapsodija perlica i šljokica na naušnicama i jedna mala oda Woodstocku.

festivalska moda | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Zara naušnice (99,90 kn), Stradivarius šešir (99,90 kn), Mango sunčane naočale (129,90 kn)

Na samom kraju, jedino bitno je dobro se zabaviti, plesti i pjevati, a festivalske modne kombinacije neka budu jedna opuštena igra!

Photo: Instagram@jewlesroberts

Komentari 0