Moda
Olujno nevrijeme nije moglo zaustaviti veliko finale Ateliera

Pljesak i pljusak za hrvatsku modu: drugu večer Ateliera nije upropastilo ni nevrijeme

  • Druga i finalna večer modnog događaja Ateliera održala se usprkos kiši
  • Nove kolekcije predstavili su Ivica Skoko, DeLIGHT, Steven Dockman, JET LAG, Luka
  • Revije su na pistu donijele kombinaciju glamura, luksuza, ali i urbane mode i minimalističkih komada

Druga i posljednja večer modnog događaja Atelier završila je u velikom stilu, a zahvaljujući nevremenu koje se obrušilo na Zagreb i Klovićeve dvore - i dramatično. Nakon više od dvije godine izostajanja društvenih i modnih događaja, prilika na kojoj se mogu vidjeti hrvatski i regionalni modni dizajn okupila je brojne modne zaljubljenike. 

Olujno nevrijeme je pomaknulo početak revije dok se pljusak nije konačno zaustavio, ali entuzijazam i strpljenje uzvanika nisu izostali. Iako bi većina organizatora u ovakvoj situaciji najvjerojatnije otkazala događaj, Atelierov tim je unatoč svemu na modnu pistu uspješno lansirao pet kolekcija.

Ivica Skoko: glamur u pastelnim tonovima

Reviju je otvorio Ivica Skoko, miljenik publike koji je ovom prilikom započeo proslavu 25 godina dizajnerskog rada. Raskošna kolekcija s prepoznatljivim Skokovim potpisom predstavila je pročišćeni glamur, dok je i dalje fokus bio na komplimentiranju ženske siluete i vrhunskim materijalima.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Dizajner se u ovoj kolekciji poigrao s pastelnim koloritom, ali nije nedostajalo šljokica i izvrsnih detalja poput izvezenih leptira koji su krasili nekoliko modela. Iako je možda teško zamisliti da se uz kombiniranje šljokica i razigranog kolorita može postići pročišćena kolekcija, Skoko je bez problema uspio dobiti upravo to, uz sjajnu konstrukciju koja je najviše plijenila pažnju.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

DeLIGHT: luksuzna odijela i kaputi

Drugi brend koji je predstavio svoju kolekciju jest DeLIGHT iza kojeg stoji dizajner Ivan Friščić. S obzirom na to da ga se u kuloarima naziva kraljem odijela, nismo ostali razočarani kolekcijom za jesen/zimu.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Odijela i kaputi krojeni od najfinijih tkanina kao što su vuna, kašmir i svila dolaze u nježnijim bojama idealnim za hladnije dane. Od zagasitih nijansi ružičaste i crvene na odijelima do intenzivnije ružičaste i crvene na kaputima, ovi komadi su idealni za ljubiteljice bezvremenske klasike i kvalitete.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Steven Dockman: tri kolekcije u jednoj

Nakon luksuza i elegancije, na pistu je nastupio brend Steven Dockman sa svojom kolekcijom namijenjenoj ljubiteljima urbane ulične mode. Fokus je stavljen na ono po čemu je brend poznat, a to su popularne hoodice i T-shirtovi na kojima su prezentirali najnovije tehnike printa i veza.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Također, jedan dio kolekcije je posvećen popularnom Pink Pantheru koji je bio inspiracija za odlične streetwear komade. Razigrane majice i hoodice sušta su suprotnost minimalističkim i jednostavnim sportskim kratkim hlačicama i tajicama koje ne sumnjamo da ćemo imati prilike vidjeti na ulicama za vrijeme vrućih ljetnih.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

JET LAG: Texas u Hrvatskoj

Kiša je odlučila netom prije izlaska modela brenda JET LAG ponovno začiniti večer, ali rapsodija trapera i čipke otjerala je tmurne oblake. Inspirirani jugom Amerike, JET LAG su predstavili razigranu kolekciju koja je spajala na prvi pogled nespojive materijale.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Vječni klasik traper tako se mogao vidjeti u kombinaciji s čipkom kombiniranom u neonskim nijansama zelene, plave, ljubičaste i narančaste. Muški dio kolekcije na pisti je prezentirao urbana odijela od kojih se svaki komad s lakoćom može nositi zasebno uz jednako efektan dojam zahvaljujući interesantnim motivima i uzorcima.

LukA: capsule kolekcija

 Atelier je zatvorio dizajner Luka Grubišić svojom capsule kolekcijom za brend LukA koja se bazirala na isključivo crno – bijelom koloritu. Poigravanje s prozračnim i prozirnim materijalima dovelo je do pomalo eteričnih haljina i kaputa koji koketiraju s minimalizmom.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Već idući izlazak prikazao je suprotnu verziju teških materijala i dramatičnih detalja poput mašni koje čine prednji dio jedne od prikazanih haljina. Grubišić je još jednom pokazao kako je njemu moda prava igra u kojoj apsolutno uživa svaki puta, stvarajući komade koji se nose s lakoćom za svakodnevne kombinacije, ali i one koji bez imalo problema mogu zasjati na crvenom tepihu.

 | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Nakon završetka posljednje revije, stiglo je do kraja i prvo izdanje Ateliera. S obzirom na to da je u pitanju modni događaj kakav smo svi s nestrpljenjem čekali, slobodno možemo reći kako se možda prvi mačići u vodu bacaju, ali u ovom slučaju to nije istina. Organizacija modnog događaja u Hrvatskoj nakon nestašice modnih tjedana već je nešto što se u startu treba pohvaliti, a činjenica da na vremenske uvjete nitko ne može utjecati dodatno je pozicionirala Atelier kao ozbiljan događaj od kojeg u budućnosti možemo očekivati ozbiljno dobre stvari.

 

Photo: Pr/Goran Čižmešija

Komentari 0