Moda

Pletivo zavladalo kolekcijom Calvina Kleina

Jedan od omiljenih američkih brendova, Calvin Klein, predstavio je u četvrtak 13. veljače svoju novu kolekciju u kojoj je dominiralo pletivo te klasični minimalizam neboja.

Kreativni direktor Francisco Costa pokazao je reviju u kojem su vodeći komadi zasigurno bile duge haljine koje su interpretacija pletenih pulovera. S obzirom na iznimno hladnu zimu u New Yorku, publika je komade dočekala s oduševljenjem jer pokazuje kako se i na iznimno niskim temperaturama i za vrijeme olujne mećave može izgledati chic i elegantno.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Također, detalji u vidu čipkanih obruba na suknjama i haljina unijeli su romantičnu notu u kreacije, a dugi kaputi s krznenim detaljima pokazali su kako je krzno apsolutni hit za iduću sezonu jesen/zima. Ipak, 85% kolekcije je izrađeno od pletiva, čime se minimalistički stil modne kuće Calvin Klein prebacio u malo drugačije vode od onih koje smo do sada naviknuli vidjeti. Puloveri izrađeni od kašmira te bijele dolčevite s prošivima na prednjem dijelu koje asociraju na metalni oklop jedni su od najboljih komada kolekcije.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Također, poigravanje s materijalima i volumenom odlično se vidi u tunikama dolčevitama i suknjama širokog tuba kroja koje ipak prizivaju minimalizam Calvina Kleina. Prvenstveno nalazimo crne i bijele komade, ali i pastelne nijanse ružičaste te intenzivno narančaste i crvene detalje koji daju pravu dozu kolorita na kreacijama.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Također, umjesto gumbiju, nalazimo velike sigurnosne igle s plastičnim kuglicama kao ukrasima. Na pitanje kako to da se odlučio pomaknuti od klasičnog minimalizma koji je svojevrstan zaštitni znak ovog velikog i iznimno popularnog brenda, Costa je objasnio kako je inspiraciju i uzorke pronašao u modnom izričaju i načinu života Roma, ali je sve to prilagodio svakodnevnim obavezama i eleganciji moderne žene.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Gulliver Image/Getty Images

Komentari 0