Moda

Plava za posao, crvena za privlačenje pažnje: Boje za svaku priliku!

Kada se ujutro probudite loše raspoloženi, odjenite nešto u žutoj boji. Rezultat? Već nakon nekog kratkog vremena, sigurno ćete se osjećati bolje.

Od glave do pete – samo ako imate manje od 30 godina!

Tijekom proljeća i ljeta dopuštena je i ova ”modna ludost”, samo pazite na kombiniranje – tamnoplava ili bijela idealne su boje da ublažite dramatičan utisak žutog sakoa. 

Kaže se da crveni komadi predstavljaju najbolji izbor kada želite privući pažnju, posebno muškaraca, jer je dokazano da oni ne mogu odoljeti ženama u crvenom. Ova boja odličan je izbor i u danima kada ste umorni jer potiče dobro raspoloženje. Međutim, ako imate poslovni sastanak, izbjegavajte crvenu boju da ne biste ostavili pogrešan dojam.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kada želite pokazati autoritet odjenite tamnoplavo odijelo – tako ćete ostaviti dojam osobe koja sve drži pod kontrolom. Ako, pak, želite istaknuti da ste pouzdana osoba, odaberite svjetlije nijanse plave. Ukoliko u ormaru nemate crno ili plavo odijelo, kao zamjena može poslužiti odjeća tamnozelene nijanse.

Bijela za osobe svjetlijih očiju

Želite li privući pažnju na radnom mjestu, odjenite nešto ljubičasto. To je odlična boja i za večernje izlaske – predstavlja alternativu crnoj. Ljubičasta otkriva odgovornu i smirenu osobu, pa ukoliko vam pristaje ova boja – zaigrajte i na tu kartu. Što se tiče ne­boja, crne i bijele, važno je da istaknemo i ovo: bijela odlično pristaje osobama svjetlijih očiju, osobito ako se kombinira s bojom pijeska ili sivom. Crna je savršen izbor za poslovne sastanke, ali je idealna i za večernje izlaske. Nije važno o kakvom je materijalu riječ – i nekvalitetne crne krpice djeluju elegantno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ako vaša figura ima oblik kruške, birajte kombinacije svijetlih i tamnih boja: svijetla vizualno povećava dekolte, a tamna sužava bokove.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0