Moda

Pet razloga zbog kojih su sandale s platformom savršeni odabir

Volite nositi pete, ali vam je udobnost na prvom mjestu? Imamo uzbudljivu vijest! Ove sezone sandale s platformom vraćaju se na scenu!

Ove upečatljive, robusne, »ugly« sandale s debelim potplatom, par su obuće koje bi gotovo svaki ženski ormar trebao imati. Posljednjih sezona možemo ih vidjeti u ulozi ključnog komada ljetnih outifta, a također su glavni detalj modnih pista, časopisa i Instagram profila modnih influencerica. 

Kao i svaki modni trend koji se ponavlja, ovogodišnje sandale s platformom poprimile su novo ruho. Dašak 2022. očituje se kroz nove trendi boje, od monokromatskih do pastelnih, raskošne detalje poput pletenica i logotipa te otkačenih potplata. Rekli bismo što robusnije, to bolje, a nadogradnja ove obuće svakako su krojeni gumeni potplati. U Mass online trgovini pronaći ćete ih kod popularnih brendova Replay, Steve Madden, Buffalo, Dr. Martens, Pepe Jeans, Liu Jo i Tommy Hilfiger.

 | Autor: Mass Mass

Ako se i dalje dvoumite jesu li ovo prave cipele za vas, u nastavku ćemo vam pomoći s odlukom. Donosimo 5 razloga zašto su sandale s platformom idealni odabir za svakoga. 

Razlog broj 1. Toliko su jednostavne za kombiniranje 

Ljeto je ono doba godine kada prevladavaju opuštene i ležerne kombinacije koje funkcioniraju za različite prilike i događaje. Slična je situacija i sa sandalama s platformom, opuštene su i ležerne i pristaju svakom stilu odijevanja. Za modne kombinacije sa sandalama s debelim potplatom praktički ne postoje pravila. Lijepo pristaju uz maxi haljine, suknje, lanene hlače, a također ih je zgodno kombinirati s traper odjećom. Ovo je vrlo svestrana obuća, pa u toplim danima samo jednim parom možemo dočarati različite modne stilove. Zato za sljedeće ljetno putovanje ne zaboravite pogledati novu kolekciju sandala u Mass trgovinama i time si olakšajte osmišljanje ljetnih stylinga. 

 | Autor: Mass Mass

Razlog broj 2. Osiguravaju trendi look

Trend „ugly“ sandala je krenuo prije nekoliko sezona i iako smo na prvu mislili da je riječ o prolaznom trendu, sandale s platformom ubrzo su postale nezaobilazni modni komad obuće. I dalje ostaju trendi opcija i ozbiljan modni predmet koji obogaćuje naše modne stilove. Jedan trik kako možete postići stylish look je kombiniranje sandala s platformom s čipkastim haljinama, dugim suknjama ili s hlačama.

Razlog broj 3. Spoj lijepog dizajna i udobnosti

Ako bi trebali pronaći asocijaciju za udobnu, opet atraktivnu ljetnu obuću onda bi to zasigurno bile sandale s platformom. Za vrijeme vrućih dana osjećaj slobode i laganih stopala je neprocjenjiv, a upravo je ovo model obuće koji nam to omogućuje. Odlikuje ih debeli potplat, izrazito su prozračne i u njima se osjećamo ugodno i poletno. I naravno, osim što su udobne, lijepo pristaju na nogu..   

 | Autor: Mass Mass

Razlog broj 4. Osvježenje su ulične mode 

Našim ulicama posljednjih sezona prevladavaju »ugly« tenisice koje su osvojile svojim interesantnim dizajnom, pa je jedino logično da sandale s istim predznakom dominiraju ljetnom scenom.  Mnogi bi se složili da ovoj obući možemo slobodno maknuti naziv ugly jer ona postaje sve ljepša i zanimljivija, ali ipak, naziv, kao i sama obuća, nam je već prirastao srcu. Ugly trend više nije prisutan samo kod mladenačkih kombinacija, već i starije generacije ponosno koračaju u ovakvim modelima, a ulična moda se podigla na kompletno novu razinu! 

Razlog broj 5. Podsjećaju na dobra stara vremena  

Pronađete li se često u situaciji da prelistavate stare albume i oduševite se modnim kombinacijama vaše majke ili bake? Jer upravo su sandale s platformom jedan od onih modnih komada koji vraća u neka dobra stara vremena. Robusne sandale prije nekoliko godina bile su sinonim za odmor i bezbrižno ljeto, a danas osim što su predvodnice udobne ljetne obuće, postale su prva modna ikona. One su savršeni odabir za ležerne kombinacije, a najbolja stvar kod sandala s platformom je što nam dodaju centimetre bez da žrtvujemo udobnost. 

 | Autor: Mass Mass

Vjerujemo da vam je ovih pet razloga razriješilo dilemu treba li vašem ormaru par sandali s platformom ili ne. Sada kada ste se i sami uvjerili da ljeto ne može započeti prije nego si osigurate jedan ili više pari ovih cipela, vrijeme je da pregledate Mass trgovine kao i webshop mass-shoes.com i upotpunite svoju policu za cipele! 

Photo: Mass