Moda

Pet odjevnih komada koje bi vam svaki stilist izbacio iz ormara

Žao nam je, ali vrijeme je da omiljenoj bijeloj majici koju nosite već godinama, napokon kažete zbogom!

Promjena godišnjeg doba za većinu ljudi znači i mijenjanje sadržaja u ormar. Odjeća koja je izvan sezone sprema se sa strane i zamjenjuje sezonskom, kako bi sve bilo preglednije i dostupnije. No postoje neki odjevni predmeti koji se uvijek provlače po ormaru i nemaju nikakvu drugu svrhu, osim da vam smetaju i otežavaju potragu za odjećom koju nosite. Baš takvi komadi posebno živciraju stiliste, koji bi vam ih sve odmah bacili u smeće. A o čemu se točno radi, za Who What Wear otkrila je stilistica slavnih Micaela Erlanger:

Neuparene čarape

Imamo ih svi i uvijek se pitamo gdje je nestala druga, koju uglavnom više nikad ne nađemo. Pa zašto onda čuvati tu jednu? "Ladica za čarape bit će puno preglednija riješite li se onih kojima nedostaje par," ističe stilistica. A neće vam se više nikad dogoditi ni da iz kuće morate izaći s dvije različite čarape.

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 69,90 (dva para)

Stara bijela majica

Znate ono kas nađete savršenu bijelu majicu i ne izlazite iz nje, a ona s vremenom potpuno izgubi prvotni oblik, pa čak i boju no vi je i dalje čuvate jer vam se tako teško odvojiti od nje? Sad je vrijeme da joj kažete zbogom, jer takav komadi samo stvara nered u ormaru, a dolazite i u napast da ga obučete, što nikako ne bi bilo dobro za vaš stil.

 | Autor: arhiva arhiva H&M, 96 kn

Štikle u kojima ne možete hodati

"Možda ste kupili krivi broj ili ste zbog dobre cijene odlučili zanemarili činjenicu da u njima ne možete hodati, a koji god razlog bio, za neudobne cipele u vašoj garderobi nema mjesta," upozorava stilistica. Jednostavno priznajte kako ste pogriješili i zaboravite da ste ih ikada kupili te ih poklonite nekome kome će odgovarati.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 349,90 kn

Krive traperice

"Teško je pronaći dobar par traperica i ta potraga često završi kupovinom krivih. Ako u ormaru imate jedne takve, koje nikad niste obukli, poklonite ih prijateljici kojoj pristaju," savjetuje stilistica. A riješite se i starih traperica koje su s godinama potpuno promijenile svoj oblik i više vam uopće ne laskaju. 

 | Autor: arhiva arhiva topshop.com, 49 eura

Torbice "s greškom"

Koliko god torbica imali, uvijek postoji ona jedna koju nosite najčešće, jer vam je najdraža, a i ne da vam se stalno premještati stvari iz jedne u drugu. S vremenom se takve torbice izližu, pukne im patentni zatvarač, otpadne ukras... Takvu ju više sigurno nećete nositi, pa zašto ju onda čuvati?

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 129,90 kn

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0