Moda

Pet modnih pravila koje slobodno smijete prekršiti

Moda bez granica: Izgledajte mršavije, mlađe i originalnije tako što ćete ignorirati zastarjela modna pravila!

Pravilo br. 1: Mornarska plava ne ide uz crnu

Ova kombinacija je pun pogodak ukoliko plava nijansa nije previše tamna. Najbolji način da je uključite u svoj styling jest da nosite jednostavne crne hlače i plavu jaknicu, a trik je u tome da ispod jakne nosite majicu u svijetloj nijansi ili upadljivi komad nakita također u nekoj svijetlijoj boji.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Pravilo br. 2: Ne miješajte printeve

Brojni dizajneri i stilisti više puta su prekršili ovo pravilo, pa zašto ne biste i vi? Pazite samo da ne pretjerate, dovoljno je da je jedan komad odjeće u upadljivom printu. Na primjer, suknju s krupnim cvjetnim dezenom kombinirajte s bluzom sa sitnijim tufnama. Važno je i da se držite boja iz iste palete.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Pravilo br. 3: Višak kilograma prikriva se širom garderobom

Nadamo se da je svima jasno da će vam ovo pravilo samo odmoći. Garderoba koja prati liniju vašeg tijela istaknut će sve prednosti, a prikriti nedostatke, dok ćete u širokoj garderobi izgledati još krupnije.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Pravilo br. 4: Cipele i torbica uvijek se trebaju slagati

Nekad je bilo obavezno da se nijansa, model, tekstura, materijal i stil torbe mora slagati s cipelama, a sada vam je dozvoljeno da kombinirate različite stilove, što je puno učinkovitije, originalnije i prije svega jednostavnije.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Pravilo br. 5 Horizontalne pruge učinit će da izgledate šire

Umjesto da izbjegavate prugastu garderobu, odbacite ovo pravilo i poigrajte se s njima! Naš prijedlog je da pronađete komad odjeće s tankim prugama, u bojama koje nisu u prevelikom kontrastu, i s nekim zanimljivim detaljem ili V-izrezom na majici.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Photo: ABACA/PIXSELL

Komentari 0