Moda

Pet modnih komada koje bi trebalo izbjegavati na +30

Sve je počelo jednog nesnosno vrućeg dana dok sam birala outfit za ručak u gradu, a zbog apsolutno svake stvari koju sam tek prislonila na sebe, osjetila sam nalet vrućine, od svuda...

Scenarij poput ovog zasigurno ti je poznat. Pokušavaš izgledati cool, ali živa na termometru ne ide ti u prilog. Počinješ se znojiti čak i od same pomisli na traperice, a ni s onom haljinom ne želiš riskirati jer bi ti se u nekom trenutku mogla zalijepiti za kožu. Ah, da, to divno toplo ljeto...U kojem doslovno nemaš što odjenuti.

Kako bi ti olakšali biranje outfita u danima/tjednima koji slijede, sastavili smo listu SVEGA što nam je palo na pamet, a da jednostavno nije vrijedno nošenja na jako visokim temperaturama. Ova kratka, ali slatka lista spasit će te u svim situacijama kada "ne znaš što obući", a želiš se osjećati ugodno i na +30.

Prstenje

Preskoči ih, za sad. Ruke, odnosno dlanovi, prvi su dio tijela koji će na visokim temperaturama nateknuti, zbog čega će ovaj nakit stvarati neugodu. Umjesto njih radije odaberi naušnice ili slojevite lančiće.

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Mango, 40 kuna; H&M, 50 kuna; Zara, 40 kuna

Sandale s puno remenčića

Na jako visokim temperaturama mogle bi se neugodno urezivati u kožu, prema tome radije biraj tenisice ili jednostavne sandale bez previše metalnih dodataka ili višestrukog kopčanja. 

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Zara, 300 kuna; Adidas, 615 kuna; Zara, 350 kuna

Bilo što svileno

Iako onaj svileni top/slip haljina zvuče kao šik ljetni outfit, ovaj je materijal jedan do najgorih kada govorimo o prozračnosti. Ljeti su pamuk i lan ipak daleko najbolje opcije!

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Bershka, 130 kuna; Mango, 100 kuna; H&M, 150 kuna

Uske traperice

Znaš onaj grozan osjećaj koji se javlja kad obučeš uske traperice na visokim temperaturama? Da...Što ih duže nosiš, to će biti gore. Ovo je idealna sezona za široke hlače ili nešto širi traper model - smijemo predložiti boyfriend?

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: H&M, 300 kuna; Mango, 200 kuna; Zara, 200 kuna

Siva ili crna odjeća

Ok, očito je zašto ne predlažemo crnu odjeću kada je poznato da ova (ne)boja privlači toplinu, ali jesi li ikada izašla u sivoj t-shirt majici u topli, ljetni dan? Nadamo se da ne...Jer ova boja ne oprašta ni najmanji trag znojenja. Rješenje je očito: jarke boje su s razlogom boje ljeta!

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Mango, 99 kuna; H&M, 300 kuna; Zara, 300 kuna

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: Zara

Komentari 0