Moda

Palm Beach Chic novi je trend inspiriran ladanjskim ljetovanjem, i savršen za vruće dane

  • Trend tihog luksuza oduševio je zaljubljenike u modni minimalizam, neutralne tonove i jednostavne krojeve, no kao što je to slučaj sa svim modnim trendovima, bilo je neminovno da su stvari morale krenuti u drugom smjeru
  • Nakon što je veliku popularnost u prvim mjesecima godine doživjela viralna estetika 'supruge mafijaša', stylinzi za tople dane sve su češće inspirirani popularnim serijama radnjom smještenima u neka minula vremena
  • Osim serije 'Feud: Capote vs. The Swans', gledali smo i one o Cristobalu Balenciagi te usponu kuće Dior, a zatim je puno pažnje privukla vizualno najgrandioznija od svih te modno najinteresantnija - 'Palm Royale', iznjedrivši cijeli novi trend - Palm Beach chic

Svi koji pomno prate modne trendove, posljednjih mjeseci nisu mogli ne primijetiti da je tihi luksuz odjednom posvuda oko nas. Profinjeni, minimalistički i vrlo pročišćeni komadi vrlo su brzo dobili vojsku vjernih obožavatelja, koji su ih oduševljeno prihvatili kao nenametljiv način da izgledaju i osjećaju se luksuzno svaki dan, bilo da ulažu u bezvremenske vrhunske komade, bilo da spomenutu estetiku oponašaju s pristupačnijim alternativama. 

Trend tihog luksuza koji je stigao kao svojevrsni nastavak na slične estetike kao što je recimo 'vanilla girl', oduševio je zaljubljenike u modni minimalizam, neutralne tonove i jednostavne krojeve, no kao što je to slučaj sa svim modnim trendovima, bilo je neminovno da su stvari morale krenuti u drugom smjeru, a modni maksimalisti ovog proljeća napokon dolaze na svoje. Nakon što je veliku popularnost u prvim mjesecima godine doživjela viralna estetika 'žene mafijaša', oslanjajući se na upečatljive kapute, statement komade nakita i mnoštvo leopard uzoraka, stylinzi za tople dane sve su češće inspirirani popularnim serijama radnjom smještenima u neka minula vremena. 

 | Autor: Apple TV+ Apple TV+

Osim serije 'Feud: Capote vs. The Swans', gledali smo i one o Cristobalu Balenciagi te usponu kuće Dior, a zatim je puno pažnje privukla vizualno najgrandioznija od svih te modno najinteresantnija - 'Palm Royale', iznjedrivši cijeli novi trend - Palm Beach chic. Jedna od omiljenih oaza za odmor visokog društva, poznata po savršenoj klimi, kao modna inspiracija dovela je do rasta popularnosti vibrantnih boja i uzoraka, ogrnuvši naše garderobe u maksimalističku energiju plaže iz naših najluđih snova.

Možda vas zanima Najljepši komadi sezone stižu u maslac žutoj nijansi, boji koja će ove godine biti posvuda Rubrika Moda Moda

Dok serija vrvi predivnim i ekscentričnim komadima s potpisom Zimmermanna, Lilly Pulitzer, Caroline Herrere i Oscara de la Rente, naši se ormari polagano pune šarenim i često prozračnim komadima koji su estetski negdje na granici između onih tradicionalnih ljetnih i vrhunskih, kozmopolitskih kombinacija koje karakteriziraju svjetske prijestolnice mode. Igra bojama, uzorcima i teksturama  ovdje je neophodna, a hoćemo li odabrati dramatične siluete, razigrane kupaće kostime, upečatljive modne dodatke ili pak sve navedeno, ovisi samo o našim osobnim preferencijama i danoj prilici. A evo i koji su komadi okosnica ovog trenda!

Kupaći kostim

Garderoba za plažu ne bi bila potpuna bez dobrog kupaćeg kostima, a Palm Beach chic zahtijeva bilo koju živopisnu boju ili print koji nam se sviđa. Hoćemo li se odlučiti za ženstveni jednodijelni ili pak zadivljujući bikini, ovisi o vama, a bitno je samo da je riječ o modelu koji ne prlazi neopaženo. 

 | Autor: Apple TV+ Apple TV+

Cvjetna haljina

Od retro silueta do dramatičnih lepršavih stilova, cvjetne haljine ovog su proljeća u prvom planu, a pri njihovom odabiru vrijedi samo jedno pravilo - više je definitivno više! 

Savršeno krojeni komadi

U jednoj sceni iz serije vidimo 'samo običnu košulju', ali predivna bijela bluza Lafayette 148 vrijedna 700 dolara sve je samo ne obična. Možda nemamo budžet za ovakve komade, ali tu istu energiju možemo unijeti u svoje outfite po bilo kojoj cijeni, sve dok biramo besprijekorno krojene komade. Od lepršavih hlača do ležernog sakoa, opcija imamo i više nego dovoljno. 

 | Autor: Apple TV+ Apple TV+

Upečatljivi kaftan

Dobar kaftan jedan je od najvažnijih komada ovog trenda, a najpoželjniji primjerci su oni koji donose dramu glasnim uzorcima,  asimetričnim krojevima i odvažnim detaljima kao što su obrubi od perja.  

It torba

Redoviti posjetitelji Palm Beacha svoje odjevne kombinacije dosljedno upotpunjuju odmah prepoznatljivim torbama poput Chanela i Bottega Venete, a na našu sreću, u 2024. it modeli torbi postoje u bilo kojoj cjenovnoj kategoriji. Fina koža i snažne boje apsolutni su must.

 | Autor: Apple TV+ Apple TV+

Pokrivalo za glavu

Zvijezde 'Palm Royalea', ali i mnogi stvarni stanovnici Palm Beacha, rijetko su bez upadljivog šešira ili chic dodatka za kosu. Bilo da se radi o traci za glavu, živopisnom svilenom šalu ili najdramatičnijem šeširu za sunčanje koji možemo zamisliti, ovi će dodaci zaokružiti svaki styling.

Razigrani nakit

Ova pretjerana estetika temelji se na pronalaženju zabave u svakom detalju, a kada je nakit u pitanju, to znači odabir svega što je neobično, u veselim bojama, pretjeranih silueta i nimalo ozbiljno. 

 | Autor: Apple TV+ Apple TV+

Hrabre cipele

Louboutin modeli su nedvojbeno među najpopularnijima u Palm Beachu, no postoje bezbrojni načini kanaliziranja ove estetike kroz obuću, od udobnih sandala s platformom do šarenih, dekadentnih detalja.

Neobične sunčane naočale

Niti jedno ljetovanje ne može proći bez sunčanih naočala, a u ovoj priči najpopularnije opcije su retro modeli velikih okvira u jarkim bojama. Palm Beach chic estetika osvježavajući je način da se odmaknemo od minimalističkih vibracija ere tihog luksuza i prigrlimo boje, uzorke i dramatične krojeve kroz najzabavnije stylinge i modne dodatke, a sve što vrijedi imati na umu, što god birali, je da ovdje jednostavno ne možemo pretjerati. 

Možda vas zanima Crvene cipele su apsolutni must have u proljetnoj garderobi: Evo kako stilizirati tenisice, balerinke i čizme u boji strasti! Rubrika Moda Moda
Photo: Apple TV+

Komentari 0