Moda

Ovo je najlakši način kako razgaziti cipele

Nove cipele su istovremeno i blagoslov i prokletstvo...ali budimo iskrene, uglavnom blagoslov!

Koliko god nam sreće u život unosi novi par cipela, toliko smo i spremne na patnju i neugodu koja je neizbježna sa novim parom. Naravno da postoje genijalni savjeti kako iz razgaziti i raširiti na najefektivniji način. Više nećeš imati strah od nošenja novih cipela, a i žuljevima ćeš reći pa-pa!

Rastegni ih

Dozvoli svakoj novoj cipeli oko tri dana rastezanja prije prvog dužeg nošenja. Prvog dana ih nosi 30-tak minuta po kući. Tako će ti se noga naviknuti na novi položaj u cipelama, a kalup će se blago početi formirati po tvojem obliku stopala. Sljedećeg dana ih nosi oko sat vremena unutar ili izvan kuće. Trećeg dana ih nosi barem dva sata. Već češ tada znati jesu li se cipele dovoljno rastegnule i formirale. 

Nosi ih na kraju dana

Neka tvoje prvo nošenje ili rastezanje cipela bude u večernjim satima. Zašto? Odgovor je skroz jednostavan. Zato što su nam prirodno noge natečenije navečer. Tako će se cipela rastegnuti prema "najvećem" izdanju tvojih stopala i neće te boljeti kada ih zaista kreneš nositi.

 

Objavu dijeli ALDO shoes (@aldo_shoes)

Koristi sušilo

Ako osjećaš da su cipele uže pri prstima, raširi ovo područje uz pomoć sušila za kosu. Toplim zrakom koža će se malo raširiti, odnosno "popustiti" na tom području. Dovoljno je držati ih pod zrakom tridesetak sekundi, a možeš eventualno ponoviti postupak ako je potrebno. 

Photo: Instagram

Komentari 0