Moda

Ovi trikovi pomažu da ti hulahopke što dulje traju

Ovo su neki 'starinski', ali djelotvorni trikovi koji će pomoći najlonkama da dulje ostanu čitave. A znamo koliko je to teško...

Svi znamo za trik s lakom za nokte koji s lakoćom zaustavi širenje rupice na čarapi, no što kada tvoje najlonke baš odbijaju poslušnost?

1. Operi ih u vodi prije prvog nošenja
I to u hladnoj vodi. Naime, niža temperatura vode pomaže da bi niti iz najlonki bile elastičnije. Također, možeš dodati i malo škroba, a ta hladna otopina će pružiti mat sjaj najlonkama.

 | Autor: Heist.com Heist.com

2. Koristi vrećice za pranje rublja
Mašina za pranje rublja je veliki neprijatelj najlonki i hulahopki. Da bi izbjegla uništavanje svog najdražeg para, koristi vrećice za pranje intimnog rublja i čarapa. Tako ćeš spriječiti petljanje s drugom odjećom koja se pere u tom trenutku. Kada se operu, jednostavno ih ostavi da se osuše na prirodan način. Sušilica nije pogodna za najlonke.

 | Autor: Heist.com Heist.com

3. Zamrzni ih
Ovo je jedan od najstarijih trikova. Ubaci najlonke u plastičnu vrećicu, ispusti zrak i zamrzi ih na 24 sata. Kada se odmrznu, najlonke bi trebale dulje trajati. No, da bi se najlonke propisno odmrznule, ostavi ih nekoliko dana na sobnoj temperaturi i tek onda obuci.

4. Kvaliteta košta
Sve smo ponekad u žurbi, a ponekad u nuždi kupile najlonke iz supermarketa koje koštaju cca 8 kuna. Naravno, popucale su čim si navukla nogavice. Kvalitetnije najlonke ti osiguravaju čvršću potporu oko struka (neće se lagano spustiti niz bokove), a i šavovi kod stopala će biti jači. Tako ćeš spriječiti prelagano pucanje oko prstiju.

5. Oprezno obuci najlonke
Činjenica je da brzo navlačenje hulahopki i najlonki povećava mogućnost za njihovo pucanje. Potrebno je svaku nogavicu pažljivo navući i rasporediti debljinu po dužini noge. Trebalo bi paziti i na ruke - bez zanoktica i oštećenih noktiju, molimo. Proizvođači najlonki idu toliko daleko da preporučuju korištenje pamučnih rukavica za navlačenje. To je ipak malo preradikalno i tko ima vremena i živaca za to?!  | Autor: Heist.com Heist.com

Možda vas zanima Probala sam lažne obline i evo rezultata... Rubrika Moda Moda

7. Osuši kožu
Bitno je hidratizirati noge kada se nose najlonke. No, isto tako ih je potrebno osušiti prije toga. Ako su noge još uvijek previše hidratizirane od losiona, vlakna će se lijepiti i najlonke će opet lakše pucati. Treba naći savršen omjer hidratiziranih i suhih noga.

Photo: Heist.com

Komentari 0