Moda

Ove neuništive traperice dolaze s garancijom od 50 godina!

Izrađene su od posebnog hibridnog materijala, uključujući japanski traper iz Okayame, te iznimno izdržljivih 'Spectra vlakana' koja su 15 puta snažnija od čeličnog kabla!

Kada pronađeš savršeni par traperica, sigurno poželiš da traju cijeli tvoj život. Međutim, najčešće nakon godinu dana počinju gubiti oblik, a što je još gore – počinju se parati na nezgodnim mjestima… Upravo zato nas je zaintrigirala stranica Half Century Jeans Kickstarter. Oni obećavaju da će njihove traperice trajati 50 godina, zahvaljujući tome što su napravljene od "posebnog hibridnog materijala, uključujući japanski traper iz Okayame, te iznimno izdržljivih 'Spectra vlakana' koja su 15 puta snažnija od čeličnog kabla“. Zvuči impresivno. 

 | Autor: Half Century Jeans Half Century Jeans

Ovaj brand tvrdi da su to najdugotrajnije 'neuništive' traperice ikada napravljene te da stoje iza 50 godišnjeg jamstva – besplatno će ih popravljati pola stoljeća ako će za to uopće biti potrebe. Brand koristi tehniku izrade koja se naziva 'selvedge denim', a koja koristi tradicionalne tkalačke stanice – to je krucijalno za izradu izdržljivog trapera. „Kako se nit kreće prema natrag, stvara 'obrub', te time sprječava habanje i raspadanje.“ 

Half Century Jeans nastoji proizvoditi više održivi i ekološki odgovoran traper koristeći 100 posto organski pamuk – „bez korištenja pesticida, genetske modifikacije i umjetnih gnojiva.“ Stvaranje proizvoda koji će trajati gotovo cijeli život je puno svjetlosnih godina udaljen od brzog modnog kruga. 

 | Autor:

Budući da je ovaj brand još u fazi sakupljanja financija, ne znamo još koliko će koštati ove čarobne traperice, ali znamo kako će izgledati – traperice koje će jednako izgledati i nakon 50 godina su klasične uske traperice, u muškoj i ženskoj verziji. 

Photo: Half Century Jeans

Komentari 0