Moda
Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama 1/10 Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama Ulicama šetaju dame u haljinama

Ove jeseni ulicama šetaju dame u haljinama

Ove sezone omiljene traperice i hlače slobodno ostavite u ormaru, jer zavladale su haljine!

Postoje one cure koje apsolutno nikada ne izlaze iz haljina. Njihovo je vrijeme definitivno proljeće i ljeto, no ne odustaju ni kada temperature postanu nešto niže. Zašto i bi kad su haljine toliko praktične a tako chic. Jedan su od najlegendarnijih komada uz možda traperice, a uz malu crnu haljinu djevojke u ormarima sigurno imaju još barem nekoliko komada koje mogu nositi i nakon rujna ili listopada.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija
Ako se pita Fendi, ove sezone u modi je klasika s malim pomakom. Njihove mini haljine krasi samo pokoji volan, a u paru s čizmama iznad koljena trendseterice će se složiti da za ovu jesen nema bolje kombinacije. Odlučite li provesti tekuću sezonu u haljinama, trebat će vam guste najlonke i dobar par čizama ili gležnjače, a dobra je stvar što uz slojevito odijevanje haljine koje ste nosile i na ljeto možete nositi i sada.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Neke ih cure nose i na traperice, posebno zato što se ove sezone nose prozirni modeli od tila ispod kojih se doslovno sve vidi. Pojedine su samo na gornjem dijelu podstavljene tako da će vam ispod ipak trebati traperice ili crne hlače. Ovaj model haljine preko dana nosite na tenisice, a uvečer na visoke potpetice i nećete pogriješiti. Dizajneri predlažu i da izađete iz okvira pa umjesto jednostavnih haljina nosite komade u efektnim bojama ili one od brokata. Cvjetići su isto dobrodošli na jesen, posebno u kombinaciji s kožnatim jaknama i gležnjačama u jarkoj boji. Poželjni su i dugi rukavi, one s kratkima ili bez rukava nosite na predimenzionirane džempere, cool bundice ili klasične kapute te se osjećajte kao diva iz šezdesetih.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

No dok još nije stiglo vrijeme blagdana, djevojke ostaju vjerne jesenskim nijansama poput - boje senfa, crvene, smeđe u svim nijansama, zelene, sive i, naravno, crne. Ne zaboravite ni na metalik ili druge svjetlucave materijale koje možete kombinirati sa ženstvenim bluzama i sakoima koji podsjećaju na muške kako bi bili protuteža. Idealan par lepršavoj haljini na volane su i bajkerske čizme ili gležnjače, a osim upečatljivih modela s uzorcima ili u bojama za koje vam trebaju sunčane naočale i ovu ćemo jesen provesti u basic haljinama s malim “updateom”. Kako već neko vrijeme nitko prvi ne želi odustati od slip modela, ne namjeravamo ni mi. U jesen nose se preko dolčevita, majica i džempera, a kako su prilično jednostavne, pogotovo ako su jednobojne, slagat će se sa svim komadima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Da je basic uvijek najbolji odabir, složila bi se dizajnerica i žena koja definitivno ima stila Victoria Beckham. Njezine haljine s prugicama, uskoga, jednostavnoga kroja, savršen su odabir za svaku priliku.

Ono što definitivno znamo jest da je manje više, no ne kada je u pitanju baršun. Ova je sezona ionako najraskošnija u godini pa baršunastu haljinu u elegantnoj tamnocrvenoj boji kombinirajte na dugi kaput u boji devine dlake, a baršunaste haljine dobro će izgledati na doslovno sve, pa se veselimo provesti cijelu sezonu u njima.Haljine koje su ove sezone ponovno na svakoj drugoj vješalici u dućanu, ali i svakoj drugoj manekenki na pisti su definitivno neki legendarni modeli poput slip haljina koje su se nosile devedesetih ili “wrap” haljina koje je popularizirala Diane von Fürstenberg, a najviše su se nosile sedamdesetih.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ovaj model haljine na preklop koja se veže u struku stoji doslovno svima, pa ne čudi da se na modnoj sceni zadržala već desetljećima. Za zimu su napravljene od najmekšeg baršuna, a znamo da će mnoge djevojke ovakve haljine u tamnocrvenoj izabrati za blagdanske partyje ili doček Nove godine.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0