Moda

Ove Birkenstock natikače skroz su neuništive, uvjerila sam se: u njima možeš u more, prati ih u perilici…

  • Iako Birkenstock u svojoj ponudi ima razne modele obuće, ipak najviše volimo njihove natikače
  • Ove su natikače su prije svega udobne, ali pritom izgledaju vrlo trendi i odlično se slažu s gotovo svim ljetnim kombinacijama
  • Birkenstock natikače koje su posebno pogodne za ljeto, osobito za plažu su one modela Arizona EVA jer, osim što su vodootporne, iznimno su izdržljive i u drugim uvjetima te nakon nekoliko godina svakodnevnog nošenja izgledaju kao nove
  • Pročitaj također: Ovaj novi model Birkenstock sandala mogao bi biti bestseller ovog ljeta, što kažeš?

Birkenstock natikače jedan su od najpoželjnijih komada u posljednjih nekoliko ljetnih sezona. To nimalo ne čudi s obzirom na to da su iznimno udobne, a pritom i stylish pa ih možemo kombinirati s kratkim i dugim, lepršavim i pripijenim haljinama, traper ili lanenim hlačama, suknjama... Ma zaista pašu uz sve! 

Model Birkenstock natikača koji je trenutno jako popularan i uglavnom ga odabiremo 'za po gradu' je Arizona s dva remena, a koji je načinjen od brušene ili obične kože i ima gazište od pluta. No, kada nosimo ove natikače, moramo paziti da nešto ne prolijemo po njima ili da se ne uprljaju kako na njima ne bi ostale mrlje koje se teško skidaju i kako se gazište ne bi uništilo ako upije previše vode.

Tom je problemu Birkenstock doskočio sa svojim Arizona EVA modelom od gume koji je, iz osobnog iskustva govoreći - neuništiv. 

Naime, EVA natikače napravljene su od jako fleksibilnog i laganog EVA materijala i zbog toga su otporne na savijanje i druge 'šokove', ali i na vodu te sunce zbog čega, koje god da su boje, neće izblijedjeti. Sve ovo može potvrditi i moje vlastito iskustvo jer su moja dva Birkenstock EVA para natikača u crnoj i narančastoj boji, u posljednje četiri godine, sa mnom prošla tisuće i tisuće koraka i raznih uvjeta, a pritom ostale kao nove. 

 | Autor: Birkenstock Birkenstock Foto: Birkenstock, EVA natikače (50 eura)

Ono što me prvenstveno osvojilo kod ovih natikača jest to što se, iako djeluju plastično, noga u njima ne znoji niti kliže bez obzira na to koliko je vani vruće. Njihova vodootpornost je itekako provjerena i to ne samo u moru već i u perilici rublja u koju sam ih često znala ubaciti na lagani program od 30 stupnjeva ako bi bile prašnjave ili se zaprljale na neki drugi način.

Također, nisu bile rijetke niti situacije u kojima sam ih, nakon nošenja po vani, poželjela nositi i u kući pa sam ih jednostavno oribala četkicom i sapunom za ruke, ostavila nekoliko minuta na suncu da se osuše i nastavila ih nositi potpuno čiste. 

 | Autor: Instagram @nikalalicic Instagram @nikalalicic Foto: Instagram @nikalalicic

Bez obzira na silno pranje u perilici, ribanje četkicom i to što su brojne sate provele na vrelom ljetnom suncu, kamenju brojnih plaža, ali i ekstremno stisnute u prenatrpanim koferima, moje se Birkice nisu niti malo deformirale ili popucale, a njihova je boja (zahtjevna narančasta i još zahtjevnija crna) ostala potpuno jednaka kako i prvi dan kada sam ih kupila. 

 | Autor: Birkenstock Birkenstock Foto: Birkenstock, EVA natikače (50 eura)

Uzimajući u obzir sva dosadašnja iskustva s ovim natikačama, ali i njihove preslatke boje koje svake godine postaju sve zanimljivije, u mojoj će se kolekciji morati naći još barem jedan EVA par iako će odabrati samo jedan biti jako teška odluka. 

Photo: Instagram @andicsinger

Komentari 0