Moda

Ova bi jakna mogla biti hit jeseni

Crna kožna jakna je klasik koji skoro svaka cura ima u ormaru, a ove jeseni jako nam se sviđaju i njezine veselije varijante: baby ružičasta, denver plava, smaragdna, žuta

Kupi je sad, a nosi najesen! Znamo da ti je sad pomisao na kožnu jaknu odbojna (halo, pa vani je toplinski udar!), ali za samo dva mjeseca ćeš plakati što nisi ulovila jesenske komade dok je bilo vrijeme. Kožne jakne nikad neće izaći iz mode, a high-street brendovi nas svake godine iznenade nekim novim modelima. 

Dobro izgleda kombinirana uz sve moguće komade, od dnevnih casual pa sve do glam večernjih izdanja. Kako je na modnoj sceni favorit već desetljećima, dizajneri i high street brendovi svake se sezone trude dati joj novo lice, pa tako i ove. Klasična crna kožna jakna ove godine dobila je - boju! 

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Mango (350 kuna), Bershka (300 kuna), Mango (350 kuna)

U proljeće 2016. prvi smo puta primijetili dolazak jakna u boji. Sjećaš se žute i plave Zarine jakne koju smo viđali doslovno na svakoj drugoj djevojci u gradu? Čak i ako je i sama imaš u ormaru, nikako je nemoj baciti - još uvijek je fora i nosit će se cijelu jesen! Mnogi brendovi su u svojim kolekcijama za jesen upravo plavu jaknu predstavili kao novi sljedeći hit, a ono što nam se najviše kod nje sviđa je činjenica da jako dobro stoji u kombinaciji s trapericama. 

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Bershka (300 kuna), H&M (500 kuna), Zara (230 kuna)

Još jedna boja koja se ove godine posebno ističe je - roza! Čak je i švedski modni brend H&M, svoju Barbie pink jaknu iz jesenske kolekcije, najavio kao najveći hit sljedeće sezone! Pastelna nijansa roze apsolutno je savršen način kako podići cijelu kombinaciju, a posebno je dobar odabir za cure koje inače preferiraju all-black outfite. Zašto to mislimo? Zato što umjesto nakita, torbica i cipela kojima inače podižeš svoju jednobojnu kombinaciju, sada to možeš učiniti jaknom!

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Mango (350 kuna), H&M (450 kuna), Zara (230 kuna)

Od ostalih boja sviđa nam se crvena, koja uostalom i pripada jesenskoj paleti boja, ali i žuta koja se već nekoliko godina nosi na jaknama. Ako misliš da je jakna u boji ipak previše za tebe, uvijek možeš odabrati neku neutralnu nijansu poput sive, blijedo-ružičaste ili bež, koja će za početak biti velika promjena od crne, a možda nakon nje poželiš i više eksperimentirati s bojama. Svakako podržavamo ovaj trend i bacamo se u shopping!

 

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: H&M

Komentari 0