Moda

Otkrivamo 3 modna (mikro) trenda od kojih ove godine ne možeš pobjeći

  • Mikrotrend dolazi najčešće kao modni dodatak ili detalj na odjeći
  • 3 mikrotrenda su se ove godine već uvukla u garderobu
  • Nosimo perje, mantile koji glume haljine i predimenzionirane rajfove u kosi
Možda vas zanima Izađi iz toksične veze - i još nekoliko poteza koji će ti promijeniti život nabolje Rubrika Life&style Life&style

Možda ih ne prepoznajemo na prvu zato što dolaze u detaljima, no mikrotrendovi su oni dodaci ili detalji na našoj odjeći koji itekako čine razliku. Oni koji cijeli izgled malo poboljšaju, detalji zbog kojih će se svi okretati za tobom. I vjerojatno će većina primijetiti kako dobro izgledaš, no nitko neće znati koji je razlog tome. E, pa to je uloga mikrotrenda - da ti svježom i pomaknutom estetikom daje taj cool stilistički pomak u dnevnom ili večernjem looku. Ove godine smo otkrili 3 nova/stara mikrotrenda:

 

1. Perje

Statement dodatak koji već godinama uspješno kroz svoje kolekcije provlači Miuccia Prada je nakon desetljeća ponovno pronašao put ka komercijalnoj modi. Slatki mekani i raznobojni dodaci su se već prošle sezone mogli vidjeti na traperu (rubovima hlača i džepovima jakni), a ove sezone nose se i kao naušnice te dodaci torbama. Sjećamo se kako je perje zapravo bilo sastavni dio boho mode, no zbog njegove (ne)praktičnosti je pomalo postalo out. Već znamo, 2019. je godina perja.

 

A post shared by R O C K Y (@rocky_barnes) on

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Naušnice CHLOE 2600 kn , Bluza ZARA 299 kn; Torbica LOEFFLER RANDALL 2800 kn

Možda vas zanima 7 neodoljivih trendova cipela koji će vladati ovom godinom Rubrika Moda Moda

2. Mantil nošen kao haljina

Ovaj trend uvukao se kao posveta svim seksi filmskim scenama u kojima žene zavode muškarce noseći samo baloner ili mantil i ništa ispod njega. No, nekako je taj komad, nošen kao haljina, postao ultimativni hit koji su godinama kasnije usvojile holivudske glumice. Mantil nošen kao haljina u međuvremenu je izgubio taj svoj seksi epitet i stvorio dojam ležernosti koje posjeduju neopterećene Francuskinje. Ove sezone gotovo svi mantili iz high street ponude su postali prilagodljivi i za nošenje poput haljine. Na tenisice za cool dnevni look, uz vrtoglavo visoke pete za fantastičan večernji look.

 

A post shared by @anoui_official on

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: H&M 349 kn; NORMA KAMALI 3000 kn; H&M  289 kn

Možda vas zanima 4 modela haljina koje ćemo nositi ovog proljeća, a sve ih možeš naći po povoljnim cijenama Rubrika Moda Moda

3. XXL rajf

Blair Waldorf, jesi li napokon sretna? Omiljeni zločesti lik iz "Tračerice" smo upamtili po tri stvari - statusnim torbicama, bijelim najlonkama i neizostavnom rajfu u kosi. Iako smo taj štreberski dodatak njezina lika uvijek pomalo ismijavali, da je Blair stvarna osoba sada bi se ona nama smijala. Jer, modne insajderice i influencerice nose upravo ovaj dodatak u kosi u 2019. godini. I to u XXL verziji. Odličan spas za bad hair dan, ukoliko ćeš istaknuti samo šiške i imati nisku punđicu, ali i detalj na prekasno isfeniranoj kosi!

 

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: EUGENIA KIM 1000 kn; H&M 79 kn; JENNIFER BEHR 2000 kn

Photo: Instagram @lookwis

Komentari 0