Moda
1/13

Otkrijte koje su naušnice idealne za vaš oblik lica

Imate li okruglu glavu izbjegavajte okrugle naušnice, a isto pravilo vrijedi i za osobe s duguljatim licem i visećim naušnicama

Izbor naušnica nije tako jednostavan, znaju dobro predstavnice ljepšeg spola. Nevjerojatno je koliko je ovaj maleni komad nakita u stanju promijeniti i popraviti kompletan izgled, zato je važno da se obrati na njega posebna pažnja. Ukoliko je u neskladu s frizurom, odjećom ili prilikom, značajno će narušiti stil.

Damama koje nose punđu ili konjski rep pristaje gotovo svaki model. Za svečanije prilike preporučuju se elegantne naušnice od plemenitih materijala, a za svakodnevne dekorativna bižuterija. Starijim osobama bolje stoje manji komadi, a mladim djevojkama veliki, kakvi su sada u trendu.

 | Autor: arhiva arhiva

Osobe s okruglim licem i naglašenim obrazima trebale bi izbjegavati okrugle naušnice, što ne bi trebao biti problem obzirom da su viseće naušnice sada maksimalno in. No zato nažalost žene s izduženim licem ne bi trebale nositi dugačke i uske modele, jer će izgledati mršavije. Ako je kosa kratka, stilisti savjetuju da se izbjegavaju krupni komadi nakita na ušima, dok uz dugu kosu oni ne samo da dolaze u obzir već su i poželjni da bi došli do izražaja.

 | Autor: arhiva arhiva

Važno je i da naušnice budu u skladu s bojom kose, pa bi se dragi ili dekorativni kamen trebao slagati da bude iste ili slične nijanse. Zeleni nakit idealan je za zelene oči, plavi za plavooke, a smeđi tonovi dobro pristaju ženama s očima boje čokolade. 

U galeriji pronađite još divnih modela i izaberite one koje vam najbolje odgovaraju

Photo: arhiva

Komentari 0