Moda

Otkrij koji je idealan kroj haljine za tvoju građu tijela

Ako želiš zablistati na najbolji mogući način u svojoj novoj haljini, to ćeš najlakše postići tako da odabereš idealan kroj za svoju građu

U moru genijalnih novih modela iz svih naših omiljenih high-street trgovina, ponekad se stvarno teško odlučiti koja je prava haljinica za nas. Ako si u nedoumici, neka ti tvoja vlastita građa tijela olakša! Idealnu haljinu mogla bi ove sezone odabrati prema vlastitom obliku tijela i svojim oblinama. Sve što trebaš učiniti jest pronaći (ako kojim slučajem još ne znaš!) svoju građu tijela i uzeti naše super prijedloge u obzir...

Pješčani sat

Beyonce, Sofia Vergara, Kim Kardashian. Trebamo li ti objašnjavati ovu građu uopće? Ako si sretnica čije tijelo ima oblik pješčanog sata, praktički možeš odjenuti bilo koji model haljine. Kroj koji prati liniju bokova na tebi uvijek izgleda najbolje, a upravo je ova građa tijela kao stvorena za sve one uske modele. Struk je najuži dio tvoje figure pa predlažemo da ga uvijek dodatno naglasiš i istakneš.

 | Autor: miss7 miss7 Vesper (500 kuna), H&M (150 kuna), Zara (279 kuna)

Jabuka

Za oblik tijela koji definiraju nešto šira ramena, nedefiniran struk te tanke, vretenaste noge idealne su haljine s malim dekolteom i širim naramenicama. V-izrez također može biti dobar izbor, ali samo ako nije predubok. Pristaju ti i haljine na preklop, kao i one visokog struka, koje će izdužiti i izjednačiti figuru. Ako želiš, trbuščić možeš prekriti naborima koji počinju odmah ispod linije grudi i koji se lagano šire prema rubu haljine.

 | Autor: miss7 miss7 ASOS (590 kuna), Zara (229 kuna), H&M (370 kuna)

Kruška

Za kruškoliku građu (koja je inače najčešća kod žena!) vrlo je važno naglasiti gornji dio tijela i odvući pažnju od bokova i stražnjice. To se najbolje može postići haljinama otvorenog dekoltea i naglašenog struka te onima koje su šire u donjem dijelu. Ako imaš jače bokove i bedra, biraj modele koji lagano padaju preko donjeg dijela tijela. 

 | Autor: miss7 miss7 Zara (229 kuna), H&M (520 kuna), ASOS (350 kuna)

Petite

Sve cure koje su sitnije građe obožavati će haljine bez previše nabora te jednobojne modele koji naglašavaju njihovu figuru. Također, na sitnim curama kratke haljine uvijek izgledaju elegantno, čak i u dnevnim prilikama, a kraća dužina suknje vizualno će izdužiti njihove noge. 

 | Autor: miss7 miss7 Zara (229 kuna), ASOS (295 kuna), H&M (370 kuna)

Photo: Getty Images

Komentari 0