Moda
1/30

Otkačen styling: T-shirt i suknja od tila

S padom temperature, s kišama i prvim snijegom, na ulicama zavlada modno sivilo. Zagrnuti pretežito crnom i sivom bojom stapamo se s tmurnim vremenom. No, ne i Marijana Pradegan kojoj su boje najvažnije stavka njenog stylinga. Šareno, veselo, otkačeno i upadljivo – za nju zimski blues ne postoji.

"Moj stil je igra boja. Nikad ne gledam same komade kao takve, uvijek me isprva privuče boja ili upadljiv uzorak. Imala sam različite faze, trenutno obožavam žutu boju. No, moj stil je podosta povezan i s glazbom koju slušam", objasnila je Marijana.

Tri ormara puna tenisica

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Tako iza sebe ima različite stilove, no koliko god oni bili različiti jedno im je zajedničko – veseo i razigran ton koji prožima svaku Marijaninu kombinaciju. U shopping ide minimalno jednom mjesečno kad kupi oko pet konkretnih komada odjeće ili obuće. Najviše uživa u kupnji tenisica. Svaka dva do tri mjeseca, Marijana kupi novi par te u šali naglašava kako bi mogla otvoriti mali second hand dućan u kojem bi prodavala svoje tenisice.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell U second hand trgovinama i sama rado kupuje. Nije joj važno kolika je cijena nekog komada niti pati za brendiranim stvari. Draže joj je kupiti više komada nego jedan za istu cijenu. Cipele i tenisice najčešće kupuje u Shoebedo, no kad su odjeća i modni dodaci u pitanju sve dolazi u obzir. Hrelić, kineski dućani, raznorazni organizirani privatni buvljaci, second hand trgovine i obiteljski tavan, Marijanine su česte shopping adrese. Zbog toga je njen ormar pun povoljnijih i jedinstvenih komada. Najskuplji komad u njenom ormaru su Neosense vještičje čizme, kako ih Marijana od milja zove, a u najdraži jeftiniji komad ubraja ljubičasti korzet kojeg je kupila za 10 kn.

"Najčešće kupujem hlače, haljine, suknje i tenisice. Kad sam jednog dana izbrojala 50 T-shirt majica s printom, rekla sam si da je dosta kupovine majice. Za sad se držim svoje zabrane", kroz smijeh je komentirala Marijana.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Pretežito nosi ravne čizme i tenisice, a ne odvaja se od svoje kolekcije Vansica. Visoke pete nosi samo za posebne prigode, poput vjenčanja. Za večer bira također ravne cipele ili one s punom drvenom petom.

"Obožavam rad hrvatskih kreativaca"

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Ne prati modne revije niti se trudi kopirati modne trendove. Ako naleti na modni časopis, rado će ga prelistati. Obožava modne detalje mladih hrvatskih kreativaca od kojih često kupuje torbe i ogrlice. Posebno joj se sviđa rad brenda GubART, a njihova torbica i posebno za Marijanu dizajnirana puf suknja, ubrajaju se u njene najdraže komade. Tako preferira i rad hrvatskih dizajnera, poput eNVy rooma, ELFS-a i Juraj Zigmana, pred stranim dizajnerskim imenima.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Kad su torbe u pitanju, Marijana obožava velike poštarske modele. Neobični oblici, vesele boje i zanimljiv print uvijek će joj privući pažnju. Svoj styling ne može zamisliti bez upadljivog nakita. Bira velike ogrlice, prstenje, obruče, marame od kojih veže velike mašne na glavi te drugi neobični ukras za kosu. Ne voli srebro ni zlato, zbog čega je njen nakit pretežito plastičan, drven i, naravno, šaren. Marijana obožava ukrašavati i svoje tijelo. Sa 16 godina je napravila prvi piercing. Danas ih ima šest te tri tetovaže.  | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Često mijenja boju kose

Rado eksperimentira s bojom kose. Dok pretežito nosi kraći bob s asimetričnim rezom, često mijenja boju. Tako je bila smeđa, ljubičasta, crvena, plava, a u skoroj budućnosti želi isprobati bijelu boju.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Kad je make-up u pitanju, pretežito koristim puder, maskaru i rumenilo, a za večer biram tuš. Volim koristiti i šljokičasta sjenila. No, moj prvi odabir su svakako jarki ruževi, narančaste, crvene i ljubičaste boje", istaknula je Marijana.

Svoj styling upotpunjuje lakovima za nokte. Naglašava kako u svojoj kozmetičkoj torbici, vjerojatno, ima svu paletu boja. Za večer rado nanosi parfem, a njeni favoriti su: Hugo Boss Woman, Versace Crystal Noir i Dolce&Gabbana The One.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell "Smatram da je styling odraz nečije osobnosti. Mnogo toga se o karakteru osobe može iščitati kroz odjeću koju ima na sebi. Ja sam  razigrana, vesela i kreativna osoba, a takav je i moj stil", za kraj je objasnila Marijana.

U galeriji detaljnije pogledajte Marijine najdraže stylinge...

Zahvaljujem uslužnom osoblju Kina Europa (Varšavska 3, Zagreb) na ustupanju prostora.

Photo: Davor Puklavec/Pixsell

Komentari 0