Moda 23. srpnja 2012.

Dobitnici: Osvojite bestseler "Žene nikada ne stare"!

Budi.IN i knjižara Planetopija vas nagrađuju svjetskim bestselerom Iaie Caputo "Žene nikada ne stare". Nagrađujemo petero naših čitateljica koje će svoje mišljenje podijeliti s nama.

Natječaj je završio.

Zahvaljujemo svima na izvrsnim komentarima. Dobitnice knjige su:

Vesna Marinac, vesmarin
Mirjana Jagačić, doroteica53
Silvija Putanec, nikazanella
Nadica Karalić, nadica
Angelina Nikolić, Angelina123

Čestitamo!

Sve dobitnice će o preuzimanju nagrade biti obaviještene e-mailom.

Kako njegovati svoju ženskost, ostati dosljedna sebi i s ponosom prihvaćati svoju dob, iskustvo, unutarnju ljepotu i bogatstvo koje s time dolazi

 | Autor: Sve je počelo iglom u koju se konac nikako nije dao udjenuti. Iaia Caputo, poznata talijanska novinarka i spisateljica, shvatila je da stari. Polazeći od vlastitoga, ali i tuđih iskustava započela je preispitivanje fenomena starosti u životu žena.

Usprkos postignućima feminizma, danas živimo u društvu koje cijeni mladost i ljepotu, a stručnost, iskustvo i postignuća manje su važni. Ženama koje su javne osobe ili na visokim položajima ne dopušta se nikakva nepravilnost, analizira ih se i kritizira, a oni koji se ne slažu s onime što govore ili čine često se okrutno, u nedostatku argumenata, obrušavaju na njihov izgled. Neke se uspješno odupiru „univerzalnom tijelu" i ponosno nose svaku svoju boru, ali ima i onih koje su žrtve straha, nesigurnosti i panike pred zrcalom. Podvrgavaju se skupim i bolnim zahvatima i tretmanima koji sa ženskih lica brišu svaki trag osobne povijesti - velikih tuga, radosti i ljubavi. Možemo li zaglađeno i gotovo bezvremensko lice više uopće zvati svojim?

Na osnovu svoga iskustva te razgovarajući s drugim zrelim ženama Iaia Caputo pokušava odgovoriti na pitanje zašto su žene izgubile pravo na starenje i kako to pravo ponovno osvojiti te, cijeneći unutarnje bogatstvo koje samo zrelost može donijeti, uživati u ispunjenom životu.

Hit naslov "Žene nikada ne stare" izdala je knjižara Planetopija. Mnogi drugi zanimljivi naslovi čekaju vas na Planetopija Facebook stranici

Komentari 0