Moda

Osam pravila uspješnog shoppinga

Ne postoji osoba koja nije kupila komad odjeće da ga više nikada ne bi odjenula. Naučite pravila probanja odjeće prije nego što ih kupite jer ćete na taj način imati organiziraniji i bolje opskrbljeni ormar.

1. Održavanje

Prije kupnje nekog komada odjeće, pogledajte etiketu. Ukoliko se košulja koja vam se sviđa može prati samo ručno ili u kemijskoj čistionici, a vi niste osoba koja ima vremena ili novca za to, odustanite od kupnje.

2. Test gužvanja

Da biste osigurali da ćete hlače koje ste probali moći nositi cijeli dan bez straha da ćete izgledati zgužvano i neuredno, prije probanja rukom zgužvajte rub tkanine i držite tako par sekundi.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

3. Obucite se za shopping

Ukoliko ste krenuli u potragu za elegantnijom haljinom, ne obuvajte tenisice u shopping, ma koliko one bile udobne. Sandale ili cipele su mnogo bolji izbor, jer ćete moći vidjeti kako će vam haljina zaista stajati.

4. Kombinirajte stvari

Uvijek imajte na umu koje stvari već imate u ormaru kako biste znali da li ćete nove komade moći kombinirati s njima.

5. Povedite prijatelja

I to onog surovo iskrenog. Takva osoba će vam otvoreno reći da li vam nešto stoji ili ne. Ako ipak više volite ići u shopping sami, potrudite se pogledati u ogledalu iz svih kutova. Većinu nedostataka nekog odjevnog komada vidimo tek kada dođemo kući.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

6. Obratite pozornost na rasvjetu

Svjetlost u buticima često zna biti presvijetla, ili pretamna, pa nećete primijetiti ako vam je, primjerice, neka bluza prozirna

7. Kretanje

Sjedite, nagnite se, ispružite ruke ako kupujete jaknu ili kaput, prošećite ako isprobavate obuću. To će vam dati potpuni uvid da li vam je taj komad odjeće zaista udoban.

8. Obratite pozornost na detalje

Pregledajte svaki zatvarač i dugme, vidite je li sve na svom mjestu i provjerite da li ispod šava ima dovoljno dodatnog materijala ukoliko želite prepravku.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0