Moda

Ono kad... blejzer zamijeni haljinu

U posljednjih nekoliko mjeseci primijetili smo kako sve cool cure nose haljine koje nalikuju na sako, a ovaj trend koji je među prvima predstavio Balmain, danas su usvojili i high-street brendovi

Ovaj elegantan i moderan komad, ne može nam se ne svidjeti. Je li blejzer? Je li haljina? Je li oboje? Kada je Balmain prvi puta predstavio kaput na dvoredno kopčanje, svjetske zvijezde i modne ikone nosile su ga skroz inovativno - kao haljinu!

 | Autor: net-a-porter.com net-a-porter.com Pallas (2.336 eura), Balmain (2.945 eura), Vanessa Seward (530 eura)

Danas je sako, odnosno haljina koja izgleda kao sako, pronašla svoje mjesto u većini kolekcija naših omiljenih high-street trgovina. Bez brige, ne moraš izdvojiti tisuće eura za ovakav trendi komad. Pronašli smo ih nekoliko u Zari i vjeruj nam kad ti kažemo da izgledaju spektakularno dobro. 

 | Autor: miss7 miss7 Zara (400 kuna), Zara (700 kuna), ASOS (285 kuna)

Kao haljina, najviše nam se sviđaju u kombinaciji sa gležnjačama ili čizmama iznad koljena, a ono najbolje od svega je činjenica da ih možemo nositi i kao super kaputić ili prekrasan blejzer kad nam zatreba! Dolaze i u trendi printevima sezone, poput primjerice kariranog, ali u nekim upečatljivim nijansama i neobičnim krojevima.

 | Autor: miss7 miss7 Zara (400 kuna), ASOS (480 kuna), Zara (400 kuna)

Kardashianke su svakako jedne od prvih zvijezda koje smo vidjeli u Balmainovim haljinama nalik na blejzer i od kojih smo naučili koliko trendi i cool mogu izgledati u njima. Još jedan veliki plus ove haljine je i činjenica da se mogu nositi na gole noge, ali dobro će izgledati i uz guste grilonke u zimi.

 

Ovaj komad možeš nositi i slojevito uz primjerice dolčevitu ili traperice, ali ako se nas pita - dovoljan i kao statement sam po sebi uz koji ne trebaš puno brinuti oko kombiniranja i spajanja modnih dodataka.

 

Photo: Zara

Komentari 0