Moda 24. lipnja 2011.

Omiljeni nakit trendi žena

1/11

Hrabre i modno odvažne žene obožavaju Oh, Tiger! , upečatljiv i nadasve poseban brend nakita koji mami uzdahe. Životinje, radnički alat i šarena hrana, samo su neki od motiva kolekcija koje rado nose i Ana Stunić i Ida Prester.

Nastao kao projekt zagrebačkog studija/kolektiva za dizajn, arhitekturu i vizualnu umjetnost POOP, u kratkom roku je osvojio trendseterice i postao must-have. POOP broji nekoliko članova različitih zanimanja, poput dizajnera, arhitekata, povijesničara umjetnosti, fotografa i videoumjetnika.

 | Autor: Iako se o projektu pričalo nekoliko godina, u realizaciju je krenuo u proljeće 2010. godine. Premijera brenda dogodila se na Hartera festivalu, gdje je kreativni studio po prvi put predstavio opsežnu kolekciju.

"Nakon godinu dana nastavljamo uspješno s radom, naš nakit prodaje se u par dućana i na internetu, a uspjeli smo investirati u novu kolekciju od pleksija koju taman pripremamo za ljeto. Za sad se može kupiti u zagrebačkom Prostoru, Roba storeu i na našem Etsyju", objasnili su iz POOP-a.

 | Autor: "Što veće to bolje" najbolje opisuje dimenzije njihovog nakita. On je upečatljiv, pomalo "napastan", ali prije svega odvažan i zaigran. Inspiracije nikad ne ponestaje, a njihove bilježnice su pune crteža i ideja. U radu ih koči jedino manjak vremena i financijskih sredstava, tako da mnogo dobrih komada nakita još čeka svoj red. U izradi privjesaka na metalnim lancima i broševima koriste raznoraznu vrstu plastike i pleksiglas. Za njihova već poznata metalna sidra, POOP koristi legure cinka na koje stavlja nautičke konope i ordenje na trakicama. Cijene Oh, Tiger! nakita kreću se od 5 do 35 eura, a trenutno su u pripremi i skuplji komadi.

Oh, Tiger! je čest gost na brojnim sajmovima, koje POOP koristi za predstavljanje svog brenda, ali i za upoznavanje, druženje i izmjenjivanje iskustava s ljudima istih interesa. Do sad su sudjelovati na prvom Artomatu u HDLU-u, na Dan D-u u zagrebačkoj Staroj Klaonici i na nekoliko Modi sa šlagom.

"Najzanimljivija suradnja bila nam je ona sa slovenskim studijom Kitsch-nitsch koji nas je zvao da im napravimo lančiće za reviju u Ljubljanskom klubu K4, prošle jeseni. Posebno za tu priliku smo naše postojeće životinje i alate obojili u fluorescentne boje koje svijetle u mraku. To je bio super show!", komentirale su iz POOP-a.

Njihov nakit kupuju podjednako kućanice, modne ikone, ali i bendovi. Dizajneri i glazbenici rado naručuju upečatljive komade, pogotovo za nastupe na pozornici.

 | Autor: "Najbolje su dosad reagirali stranci koji vole imati nešto što još nisu vidjeli, dok našim ljudima generalno treba malo više vremena da se ohrabre."

Zanimljivim nazivom brenda POOP je htio objediniti upravo ono što njihov nakit jest – upadljivi komadi koji mame uzdahe okoline. Osim u Zagrebu, Oh, Tiger! možete kupiti u Splitu u dućanima LUK i Think Pink te u Puli u galeriji Makina. Ako vam te lokacije nisu blizu, uvijek nakit možete naručiti putem interneta.

Dizajneri nakita za kraj poručuju da je potrebno pripaziti gdje nosite svoje omiljene motive iz Oh,Tiger! kolekcija. Hladno oružje oko vrata odlična je ideja za večernji izlazak, no ostavite ga kod kuće ako letite zrakoplovom. Već tri vjerne obožavateljice ostale su bez svog omiljenog "opasnog" lančića koji je, nažalost, završio u skladištu zračne luke.

U galeriji pogledajte ostatak Oh,Tiger! nakita...

Komentari 0