Moda
1/15

Omiljeni dizajner Kardashianki: Sa 14 sam htio naći ljetni posao da si kupim tenisice

Ekscentrični dizajner Olivier Rousteing poznat po bliskom prijateljstvu s Kardashiankama otkrio je svoj modni moto, ispričao sve o posljednjoj modnoj suradnji te otkrio što mu je u dizajniranju najteže

- Mislim da je moj moto u modi oduvijek bio da budem vjeran samome sebi. Zbilja smatram da ova kolekcija odražava mene. Ja sam netko tko je smion, tko se ne boji, tko je uvijek u natjecanju sa samim sobom. To je ono što se osjeća kod ove kolekcije. Sve se vrti oko toga kako je biti pobjednik, netko koga nije strah, netko tko je moćan i pun samopouzdanja - ispričao je dizajner. 

S obzirom na to da znamo kakav stil vole Kardashianke i da kod njih i ono što je odmjerno, to nije, nije ni čudo da su zaljubljene u njegovu estetiku za koju i sam kaže da se vrti oko bogatstva, a i posljednja suradnja s Nikeom potpuno utjelovljuje ono što Olivier jest.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

- Moja estetika vrti se oko bogatstva, tako da sam htio koristiti puno zlata i znački. Zbilja sam želio da se sportaši osjećaju kao novi kraljevi svijeta. Jasno, u modi je naglasak na osjećaju jedinstvenosti. Kod sportaša, sve se vrti oko pobjede, stoga mi je bilo jako lako uključiti zlato u priču i pobrinuti se da bude posvuda. Mislim da je kombinacija crne i zlatne jako važna. Crnu možeš nositi bilo gdje u bilo koje doba, po noći i po danu, a zlatno je boja koju dobiješ kada pobijediš, naglasak je na pobjedi. Crna je elegantna i bezvremenska, a zlatna je pobjeda i uspjeh - objašnjava. 

Bilo mi je važno uključiti francusku modu u ovu suradnju, kaže. Francuska moda je zanat, pronalazak novih tkanina i pomicanje vlastitih dizajnerskih granica, pa ju je zato uključio i u suradnju s Nikeom.

- To je trud da budete moderni i gledate prema budućnosti i to je upravo ono što se osjeća u ovoj suradnji. Pomaknuli smo granice naših tehnika, ne samo korištenjem uveza, već i s obzirom na simbol i zaštitni znak, koji je izrazito aristokratski i francuski.

Prisjetio se i svojih prvih Nikeica.

- Moje prvo sjećanje na Nike je moj prvi par Air Max tenisica. Imao sam 14 ili 15 godina i tražio sam roditelje da mi ih kupe jer nisam imao novaca. To je lijepa uspomena. Sjećam se da sam htio naći ljetni posao kako bih mogao nabaviti te tenisice. Bile su mi jako posebne. Sjećam se da sam bio prvi koji ih je imao u školi. Bio sam jako ponosan na njih.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

- Najteži dio ove suradnje bile su tenisice. Bile su izazov, ali ponosan sam što sam mogao blisko surađivati s Nikeom kako bismo podijelili nekoliko veoma cool ideja. Htio sam kreirati nešto glamurozno, ali i istovremno zadržati inovativnost tenisica. Ono što volim kod tenisica je to što tako neprimjetno unose nogometni stil u sportski stil. Bogatstvo je zbilja važno, posebice zlatni zatvarači, zlatna postava i zlatni Swoosh, simbol Nikea. Kod tenisica, miješanje Flyknita s uvezima bio je sljedeći korak za Nike i mene. Osjećaš se ugodno u ovim tenisicama, ali i dalje se osjećaš glamurozno, seksi i moćno - zaključuje dizajner.

Kako je nedavno završila nogometna groznica i Olivier je otkrio tko mu je omiljeni nogometaš. 

- Trenutno je moj najdraži nogometaš Cristiano Ronaldo. Nije samo da jak na terenu, već ima i snažnu osobnost. Jako je modno osviješten i jasno je da je izvrstan primjer za mlade obožavatelje. Ima i glamurozni životni stil i unosi zdravu modu u sport.

Njegova ljubav prema nogometu, koja je nastala još u djetinjstvu, srce je kolekcije Nikelab x Olivier Rousteing: Football Nouveau. Druga suradnja ljetne sportske serije NikeLaba povezuje Nikeovu inovaciju i znanje o sportu s Olivierovom “Moda se vrti oko pista i glamura, ali s Nikeom je naglasak na izvedbi i sportašima,“ objašnjava Rousteing. "Kod ove kolekcije volim to što integriramo kultni nogometni stil i unosimo to u sportski stil.“

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0