Moda
1/28

Ogrlice za kojima su poludjele Hrvatice

One na prvu privlače svu vašu pozornost. To čine svojom upečatljivom veličinom, veselim koloritom i bogatim detaljima. Heart.it statement ogrlice oduševile su ljubiteljice mode i nametnule se kao IN komad ovog ljeta.

 | Autor: Iza sve popularnijeg brenda stoji mlada Lana Anić, apsolventica Pravnog fakulteta u Mostaru, koja je kao studentica tražila kreativan način da si zaradi dodatni džeparac. Kao veliki ljubitelj ručnog rada, mode i kreativnosti, rado prati modne portale i tako se zaljubila u trendi statement komade nakita. No, u početku su njenu pozornost privukli ukrasi za kosu.

„Dok je serija Gossip Gir bila na vrhuncu popularnosti, svidjeli su mi se obruči za kosu koje je nosila Leighton Meester. Napravila sam ih nekoliko, reakcije su bile ohrabrujuće pa sam se odlučila za prodaju. Bili su dosta popularni, ali su mi u jednom trenutku naprosto dosadili, bilo je vrijeme za nešto drugo“, objašnjava Lana.

Stilska moć statement ogrlice

U nastavku ističe kako su je zaokupile statement ogrlice jer samo jedna lijepa ogrlica ima moć podići i najjednostavniju odjevnu kombinaciju. Svoj upečatljiv nakit izrađuje od različitih materijala, pri čemu joj je važno da bliješti. Kristali, perlice, biseri, metalne zakovice, koža, saten, PVC, pleksiglas – Lanin popis je uistinu dugačak.

 | Autor: Heart.it nakit ne nastaje po unaprijed definiranim skicama. Lana si daje potpunu slobodu i dopušta si opušteno igranje s materijalima zbog čega je svaka ogrlica unikatna. Inspiracija je trenutna, a radu pristupa na način kao da svaki komad izrađuje za sebe. Oduška si daje i s količinom materijala, zbog čega je krajnji rezultat često na granici isplativosti.

 | Autor: No, upravo ta neopterećenost i djevojačka razigranost Laninim ogrlicama pružaju onu posebnu notu koja je ističe iz mase. A to se prenosi i na svaku pojedinu ogrlicu  zbog čega ponosna vlasnica plijeni pozornost gdje god se pojavi.

„Mislim da moj nakit nose hrabre djevojke i žene koje se ne žele uklopiti u mase i koje cijene unikate. Tako ih barem ja volim zamišljati“, ističe Lana.

U nastavku objašnjava kako i sama nosi vlastite ogrlice i ponekad joj se teško odvojiti od pojedinog komada. Ističe kako je velika plava ogrlica s visećim kristalima njen najdraži model kojeg i unatoč brojnim ponudama ne želi prodati.

Svaka ogrlica zahtjeva trud i precizan rad. Dok je Lani u početku trebalo oko sedam sati za jedan model, danas je praska učinila svoje te joj je potrebno do četiri sata, ovisno o modelu.

Hrvatice obožavaju Heart.it

Lana je prije radila po narudžbi, no sve veća popularnost dovela je i do više narudžbi koje, nažalost, ne stigne sve realizirati. Uz to se ne voli ograničavati u svom radu te je odlučila prodavati već gotove modele. No, ponekad je i narudžba po vlastitim željama moguća.

U samo par mjeseci Heart.it nakit je postao popularan u Hrvatskoj, a često krasi vrat poznatih i manje poznatih trendseterica.

 | Autor: „Mislim da tajna leži u napornom radu i malo sreće. Dosta brzo od pokretanja brenda sam dobila pozive za intervjue, revije i sajmove. Čini mi se da je hrvatska modna scena malo otvorenija prema nekim novim imenima nego ona bosanska, ali i to se, srećom, polako mijenja, uspoređuje Lana.

Ovo ljeto Lana planira provesti u izrađivanju novih modela, a veseli se novoj pošiljci kristala. Također kreće u suradnju s Helenom Bubalo, djevojkom koja izrađuje peek.a.Boo transparentne torbice, koja će rezultirati zajedničkom kolekcijom.

 | Autor: „Za ljeto su dosta traženi modeli s neonskim detaljima, tirkizni i crno-bijeli komadi, koji se prodaju dobro i tijekom cijele godine“, ističe Lana.

Ako ste i vi našli svoju ljetnu statement ogrlicu, potražite je svakog petka u 18h na službenoj Facebook stranici, a možete poslati i mail na lana.heart.it@gmail.com. Od nedavno Lana i kolegica Helena svoje uratke prodaju u Iggy concept storeu u Zagrebu.

U galeriji detaljnije pogledajte pojedine modele Heart.it ogrlica...

Photo: None

Komentari 0