Moda

Ogrlice koje su postale poznate kao i glumice koje su ih nosile

Ma, tko još ne zna za onu s imenom koju je Carrie uvijek nosila u legendarnom Seksu i gradu?

Neke su ogrlice skoro poznatije od glumica koje su ih nosile. Carrie je u Seksu i gradu svoju toliko obožavala da u trenutku kada smo mislili da ju je izgubila, srce nam je bilo jednako slomljeno kao i kada ona i Faca nisu uspjeli... Priča iza tog komada nakita i nije toliko glamurozna kao što biste mislili. Kostimografkinja serije Patricia Field jednom je prilikom otkrila kako se odlučila baš za taj dodatak za glavnu glumicu. 

- Imala sam mali dućan u New Yorku i primjetila kako klinci često kupuju ogrlice sa svojim imeonom. Pomislila sam kako bi ovo bio idealan dodatak za Carrie - ispričala je. A sve ostalo je, kako se kaže, povijest. 

Moramo se prisjetiti trenutka kad je Carrie u Parizu napokon pronašla ogrlicu... (Trči, Carrie, trči u tim predivnim cipelicama i najljepšoj haljini...)

Još jedna ogrlica koja je poznata gotovo kao i njena vlasnica je ona s privjeskom u obliku srca koju nosi Bridget Jones. Iza tako jednostavne, ali tako predivne ogrlice stoji Elsa Peretti za Tiffany & Co., a mislimo da ne postoji djevojka koja barem jednom u životu oko vrata nije nosila srce ili barem htjela jedno od neke posebne osobe u svom životu. Bridget ju je nosila kroz cijeli svoj kaotičan ljubavni život, pa je ogrlica postala i simbol njene snage i sposobnosti da se nosi sa svime što joj život donosi. 

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org A sada nešto (malo) glamuroznije... 

via GIPHY

Da, to je Srce oceana... Fiktivni dijamant i zvijezda jednog od najromantičnijih filmova ikada - Titanic. U filmu je veliki plavi dijamant pripadao Louisu XVI, a nakon francuske revolucije oblikovan je u srce. Predivna Kate Winslet ili, bolje rečeno, Rose, nosi ga u nekoliko scena, a možda je najpoznatija ona kad od Jacka traži da ju "naslika kao i one Francuskinje", dok nosi samo ogrlicu. 

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

Uz naše novo izdanje Budi.IN Chica darujemo srebrni Argentum privjesak u obliku srca, a magazin možete potražiti na svim kisocima.

 | Autor: arhiva arhiva

PS. gotovo je identičan kao onaj koji nosi Bridget Jones :)
Photo: themoviedb.org

Komentari 0