Moda 22. ožujka 2016.

Sarah Jessica Parker odrasla je u siromaštvu i još uvijek je oprezna s novcem

Getty Images.

Iako će svima ona uvijek biti Carrie Bradshaw, SJP kaže kako s njom i nema baš puno sličnosti

Prošlo je i više od desetljeća od kad je Sarah Jessica Parker prestala biti Carrie Bradshaw, a sada se zvijezda Seks i grada ponovno vraća na mele ekrane u svojoj novoj HBO seriji - Divorce. I dok s nestrpljenjem očekujemo njen veliki povratak, vrijeme je da saznate neke činjenice o ovoj omiljenoj ikoni stila, koje do sada vjerojatno niste znali:

1. Sarah je jedna od osmero djece i odrasla je u siromaštvu. "Živjeli smo na socijalnoj pomoći," jednom je rekla za The New York Times. "Sjećam se kako je to biti siromašan, a nije bilo ni načina da to sakrijemo. Ponekad nismo imali struju, ponekad Božić, a ponekad čak nismo slavili ni rođendane." Unatoč velikom uspjehu, Sarah nikada neće zaboraviti svoje teško djetinjstvo. "Zato danas imam jako čudan odnos prema novcu," rekla je. "Još uvijek razmišljam kako bih trebala štedjeti, a onda opet s druge strane, posljednjih 25 godina sam se toliko naradila, pa zašto si ne bih priuštila još jedan par Manolo Blahnik cipela ili torbicu koja mi je zapela za oko?"

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

2. Kada joj je bilo 14 godina, izabrana je kao zamjena za glavnu ulogu u Broadwayskoj produkciji predstave Annie. "Ja sam bila treća Annie," rekla je Davidu Lettermanu. "Bila sam zamjena druge zamjene za Annie. Bila sam pogreška." No ta uloga otvorila joj je vrata u glumačke vode i omogućila joj da pobjegne od siromašnog obiteljskog života. "Bio je to način da se maknem od svog tog kaosa u kući," rekla je. "Kazalište mi je izgledalo tako lijepo i disciplinirano. I plaćali su mi, a ja do tada nisam uopće imala novca."

3. Iako je prošlo 12 godina od završetka snimanja Seks i grada, Sarah i dalje često uspoređuju s Carrie, no ona uvijek ističe kako su njih dvije zapravo jako različite. "Razumijem zašto me ljudi i dalje identificiraju s njom - bila sam jako dugo u njihovim domovima kao Carrie," izjavila je. "No, iako mi je Carrie jako draga, ja nisam ona." Jedna od najvećih razlika između Sarah i njenog televizijskog alter ega ironično se svodi na seks. Parker je u ugovoru imala stavku o golotinji, odnosno o tome da Carrie u seriji nema golih scena, kao ni scena seksa, jer joj je to bilo neugodno.

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

4. Jedna sličnost između glumice i televizijske kolumnistice je njihov ukus za filmove. Parker je jednom izjavila za Vogue da joj je najdraži film Djevojka koju sam volio (The Way We Were), a isti film citirala je i Carrie u seriji.

 | Autor: Splash Splash

5. Sarah i njen suprug Matthew Broderick imaju troje djece: sina Jamesa Wilkiea i dvije blizanke - Marion i Tabithu. James je inzistirao na tome da on odabere ime jednoj od svojih mlađih sestara te, iako Sarah i Matthew nisu ispočetka bili sigurni da je to pametna ideja, ipak su na kraju odobrili ime Marion.

Komentari 0