Moda

Odlučeno je: Lanene hlače su it komad ljeta 2023., a ovo su neki od najljepših modela

Ležerne, a istovremeno elegantne, lanene hlače su must-have odjevni komad ovog ljeta. Dobra je vijest da izbora ne nedostaje i da nije potreban budžet celebrityja kako bismo kreirali najpoželjniji i najudobniji look sezone. Lanene hlače imaju povijest koja se proteže stoljećima, a njihova trajna popularnost dokaz je njihove bezvremenske elegancije. Bilo da u planiramo odlazak na neki svečani događaj, idemo u ured ili jednostavno uživamo u ležernom izlasku, lanene hlače lako se prilagođavaju raznim prilikama.

 | Autor: Foto: Zara

Svestranost lanenih hlača osigurava da uvijek budemo prikladno odjeveni bez žrtvovanja udobnosti, a k tome su i idealan dodatak garderobi za ljetni godišnji odmor (dobro je znati da se prilikom pakiranja motaju, a ne presavijaju jer će tako biti besprijekorne i nakon vađenja iz kofera). Baš poput omiljenog para traperica, lanene hlače mogu biti svestrane, a posebno nam se sviđaju u kombinaciji s ovosezonskim hitom - prslukom! Uz njih može se kreirati look koji je prikladan za posao, a može ih se jednostavno nabaciti preko kupaćeg kostima tijekom šetnje plažom.

Možda vas zanima Viralni TikTok 'otkriva' što znače oznake na Zarinim etiketama, no istina je ipak nešto drugačija Rubrika Moda Moda

Prema poznatoj aplikaciji za shopping, modnu inspiraciju, praćenje popusta i još mnogo toga, LTK, potraga za lanenim hlačama ove je godine porasla za 1100%. Lanene hlače u neutralnim tonovima ljetni su klasik, a u 2023. imamo još veći izbor nego prijašnjih godine. Tu su modeli nabranog struka, ležerne verzije s uzicom, suženi modeli, kao i trapezice te siluete širokih nogavica u raznim bojama i uzorcima.

Lanene hlače nisu samo praktičan nego i održiv izbor

 | Autor: Foto: Instagram @cosstores

Kako globalna svijest o utjecaju na okoliš raste, tako raste i potražnja za održivim modnim izborima. Odjevni komadi izrađeni od vlakana biljke lana pravi su odabir. Dok je za uzgoj pamuka potrebna ogromna količina vode i pesticida za rast (za proizvodnju jedne majice potrebno je 2700 litara - više nego što prosječna osoba popije u 2 i pol godine), lanu nije potrebno dodatno navodnjavanje. Također, njegov proizvodni proces znatno je manje štetan za okoliš u usporedbi s drugim tkaninama. Trajnost lana i njegova bezvremenska privlačnost također doprinose njegovoj održivosti jer njegova dugotrajnost smanjuje potrebu za kupovinom novih komada. Odabirom lanenih hlača ne samo da se ulaže u elegantnu garderobu, već i prakticira ekološka savjesnost.

Možda vas zanima Jolie Petite Ljupke Gojić ima par divnih modela tunika s romantičnim volanima. Izgledaju baš predivno Rubrika Moda Moda

U svijetu u kojem je praktičnost bitna, lanene hlače ističu se po tome što ne zahtijevaju mnogo održavanja. One sa svakim pranjem postaju mekše i udobnije. Njihov blago zgužvan izgled daje im šarm i istovremeno eliminira potrebu za čestim glačanjem. Za sve obožavatelje odjevnih komada koji su jednostavni i o kojima ne moraju previše razmišljati, lanene hlače su komad koji je obavezan u ormaru. U nastavku donosimo 10 high street modela:

Lanene hlače s izvučenim resama

 | Autor: Zara Zara Foto: ZARA (39,95 €)

Lanene hlače s vezicom

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (22,99 €)

Lanene hlače s podvrnutim nogavicama

 | Autor: Massimo Dutti Massimo Dutti Foto: Massimo Dutti (69,95 €)

Prugaste lanene hlače

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (16,99 €)

Lanene palazzo hlače

 | Autor: Foto: ZARA (49,95 €)

'Pull-on' lanene hlače

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (30,99 €)

Lanene hlače s naborima 

 | Autor: Zara Zara Foto: ZARA (29,95 €)

Ružičaste lanene hlače širokih nogavica

 | Autor: H&M H&M Foto: H&M (16,99 €)

Možda vas zanima Kombinezoni su nove haljine, a nasmijana prolaznica sa zagrebačke špice nosi jedan od najljepših modela Rubrika Moda Moda

Prugaste lanene hlače s našivenim džepovima

 | Autor: Zara Zara Foto: ZARA (29,95 €)

Hlače od mješavine lana s naborima

 | Autor: Massimo Dutti Massimo Dutti Foto: Massimo Dutti (79,95 €)

Photo: Instagram @monikh

Komentari 0