Moda 29. ožujka 2014.

Odlična kolekcija Ana Marije Ricov

Anto Magzan/Pixsell.
1/84

Treća večer Perwoll Fashion.hr-a je možda privukla manji broj poznatih osoba, no zato su prikazane izvrsne kolekcije u kojima su uživali pravi ljubitelji hrvatskog dizajna. Na pisti smo gledali pet kolekcija i to onu Borisa Banovića za svoj brend B2, Ana Marije Ricov za AMR, Marine Obradović za Marina Design, Marije Kulušić u sklopu LIFT by Perwoll te Zorana Aragovića za brend BiteMyStyle.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell B2 Boris Banović

Iznenađenje večeri bio je Boris Banović koji je u svojoj drugoj kolekciji predstavio i ženske modele. Izrazito usklađena i harmonična kolekcija, kako svojih koloritom tako i samim kreacijama, ponudila je odlična stilska rješenja za moderne poslovne žene i muškarce.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell I dalje se Boris bazira na muškim komadima koji su u prvom planu. Na pisti je ponudio sve ono što je potrebno jednom poslovnom muškarcu – poslovne kombinacije odlično se nadopunjuju uz one casual, a šlag na kraju su kreacije za večernji izlazak i svečane prigode. Naglasak je stavljen na funkcionalnost i mogućnost kombiniranja različitih komada u dobar styling.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Raditi mušku i žensku kolekciju nije jednostavno, a vodeći problem je usklađivanje kreacija kako bi one djelovale kao jedna cjelina. Boris je u svojoj novoj kolekciji to izvrsno učinio te su se muški i ženski izlazi nježno izmjenjivali. Pohvala ide i odabranom stylingu koji je pročišćen, lišen nepotrebnih detalja.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Ženska kolekcija se nadovezuje na mušku priču i namijenjena je poslovnim ženama. Jednostavne poslovne haljine osvježene su bojama i upravo zbog toga mogu se nositi i kad radno vrijeme završi. Na pojedinim modelima Boris se poigrao i s večernjim detaljima, a duga haljina ponudila je opciju za nešto glamurozniji izlaz.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Ana Maria Ricov

Za novu kolekciju Ana Maria je odlučila poigrati se s formom te ponuditi nešto razigranije krojeve koji i dalje zadržavaju njenu prepoznatljivu stilsku notu.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Kroz sve komade protežu se valovi, odnosno krivulje, koje su negdje vidljive kroz rubove kreacija, dok su negdje stvorene nizanjem volana. Jedna od vodećih okosnica kolekcije je slojevitost koja na pojedinim kreacijama mami pozornost promatrača koji pokušava otkriti gdje jedan sloj počinje, a gdje završava.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Za razliku od nekih oštrijih geometrijskih linija, krivulje se „gibaju“ i stvaraju iluziju fluidnosti. Upravo to je Ana Maria htjela prenijeti i na svoje kreacije. To je uspješno ostvarila jer su modeli na pisti djelovali dinamično te su čak i detalji na modelima zadržali pokret. Zbog toga kolekcija djeluje živo, okretno i razigrano.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Dizajnerica se nastavila poigravati s prozirnim dijelovima koji u njenoj interpretaciji ne djeluju vulgarno čak i kad je dekolte u pitanju. Ana Maria zna kako zagolicati maštu, ne otkrivati previše, upakirati zavodljivost u urbane note koje se u njenom dizajnu postepeno otkrivaju.

Upravo nova kolekcija odlično spaja sve elemente ove dizajnerice u jedno. Naglašena slojevitost kod Ana Marije nije samo doslovna. Njen stilski izričaj sadrži brojne slojeve koje promatrač treba otkrivati korak po korak. Na prvu urbana i konstrukcijski besprijekorna, na drugu razigrana, na treću zavodljiva, na četvrtu... Ova zaljubljenica u geometriju je sve to i još puno više. Vjerujemo da određene slojeve tek trebamo otkriti.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell LIFT by Perwoll: Marija Kulušić

Mlada dizajnerica Marija Kulušić je ljubitelje mode ugodno iznenadila svojom prvom kolekcijom koju je predstavila na prošlom Perwoll Fashion.hr-u, također u sklopu LIFT by Perwoll.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Marija je ponudila nastavak svoje debitantske kolekcije pod nazivom „Tendencije“. Vidljiva je Marijina ljubav prema ravnim i oštrim linijama, arhitekturi i teksturi.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Nova kolekcija nije plošna, sadrži razne teksture, a dizajnerica se poigrava i s materijalima s metalik odsjajem. Iznenađenje su boje, koje su u Marijinoj izvedbi nježne.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Dizajnerica vješto manipulira s konstrukcijom koja u njenom slučaju služi za „izobličavanje“ ženske siluete, što je posebno vidljivo kroz gornje dijelove. Naglašeni i voluminozni rukavi fokus stavljaju na ženski torzo. Mlada dizajnerica treba samo pripaziti da ne pređe granicu nakon kojeg manipulacija siluetom počinje djelovati groteskno.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Na koncu druga Marijina kolekcija se odlično nastavlja na njenu debitantsku te nudi zanimljive komade koji pokazuju veliki potencijal ove mlade dizajnerice.

 

Marina Design

Definitivno jedno od jačih imena hrvatske modne scene je Marina Obradović, dizajnerica koje se krije iza brenda Marina Design. I ovaj put Marina nije razočarala te je ponudila kolekciju u kojoj su gledatelji uživali od početka do kraja.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Marina je odlučila predstaviti pravu ljetnu kolekciju te su dominirali ljetni materijali i opušteniji i ležerniji krojevi. Vodeća boja je bijela koja je osvježena smeđom, žutom i plavom. Topao kolorit koji nas je odveo na more i opušteni godišnji odmor.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell I Marina je naglasak stavila na gornji dio ženskog tijela te se poigrala s rukavima. U donjem dijelu dizajnerica se poigravala s asimetrijom, što je posebno vidljivo kod zadnjih izlaza.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Marina je i ovaj put odabrala prikladan styling koji u potpunosti pristaje uz kolekciju. To je ujedno i jedna od njenih jačih strana – promatrajući kreacije i styling na pisti ništa ne bismo dodali niti oduzeli. Sve je na svom mjestu, točno tamo gdje treba biti. Umjerenost i pravilno doziranje proteže se i kroz Marinine kreacije zbog čega dizajnerica nema naglih i neočekivanih stilskih izleta. Njeni obožavatelji točno znaju što mogu očekivati – konstrukcijski besprijekornu kolekciju u kojoj uživamo od prvog do posljednjeg izlaza.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell BiteMyStyle by Zoran Aragović

Za razliku od Marine, Zoran voli eksperimentirati i njegove eklektične revije uvijek razbude gledatelje. Dizajner nastavlja priču na prethodnu kolekciju zadržavajući mračnu i tajanstvenu stranu koja je ovaj put ublažena cvjetnim printom.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Zoran obožava miješati uzorke i materijale. Njegove kreacije su rijetko kad napravljene od samo jednog ili dva materijala. On s njima vješto manipulira te tako stvara svoj vlastiti materijal. No, na prvu se ne bi reklo da su kreacije napravljeni od toliko dijelova jer dizajner zna kako baratati s njima.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Na pisti smo mogli vidjeti Zoranove uspješnice, odnosno kreacije koje proteže kroz većinu kolekcija, zadovoljavajući onu komercijalnu stranu na kojoj su klijenti na prvom mjestu.

Moglo bi se reći da je kolekcija podijeljena u dva dijela. Dok je prvi nježniji, svjetliji i razigraniji u kroju i detaljima, drugi je mračniji i smireniji kad su materijali i boje u pitanju. Ta razlika unijela je određenu pomutnju i nesklad između pojedinih komada zbog čega se dobiva osjećaj da ne postoji snažna nit koja ih spaja u jednu kolekciju.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Upravo onaj mračniji dio kolekcije, koji smo mogli vidjeti pretkraj revije, ubraja se u najbolje kreacije. Dizajner se poigrao s mrežom koja je prigušila pojedine upadljive printeve. Ta igra vidljivog i nevidljivog zagolicala je maštu gledatelja koji su pomno pratili što se točno događa na kreacijama. Modeli su tajanstveni, no ipak drski i snažni, dinamični i odvažni.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Dok je prvi dio kolekcije predstavio Zorana kakvog znamo već godinama, drugi dio je ponudio nešto novo. U isto vrijeme je dizajner zadržao svoju prepoznatljivu stilsku crtu, no poigravajući se s materijalima na jedan novi način, unio je potrebno osvježenje u svoju prezentaciju i brend.

U video prilogu pogledajte kakva atmosfera vlada u backstageu, a ovdje pročitajte tko je sve bio u prvim redovima treće večeri Perwoll Fashion.hr-a.

U galeriji detaljnije pogledajte nove kreacije hrvatskih dizajnera...

Komentari 0