Moda
1/264

Odličan debi mlade Sare Lončarić

Druga večer Dreft Fashion Week Zagreba također je bila ispunjena velikim brojem revija, a između osam revija istaknula su se dva imena: mlada Sara Lončarić, pobjednica Dreft Next Generation natječaja, i Tzuji, strani gost iz Londona.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Blackpearl by Sara Lončarić

Natječaj za mlade dizajnere Dreft Next Generation pokazao se kao odlična platforma za predstavljanje novih imena koji svake sezone iznova ugodno iznenade modnu publiku.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Ove sezonu priliku za predstavljanje svoje debitantske kolekcije dobila je Sara Lončarić koja se predstavila pod imenom brenda Blackpearl. Mlada dizajnerica iznenadila je prije svega nosivom kolekcijom koja je odličan spoj praktičnih komada s detaljima koji svaki od njih čine posebnim.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Dizajnerica je možda predstavila svega par krojeva, no u prvoj debitantskoj kolekciji koja je opsegom uvijek manja, ne očekujemo ni više.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Dominira ravan kroj koji je odlično izveden. Kaputi i haljine čine okosnicu kolekcije, a vodeći detalj je „remen“ koji ističe struk unatoč ravnom kroju modela.Nježan i ujednačen kolorit, šlag je na kraju odlične debitantske kolekcije koja se ubraja u jednu od najboljih na drugoj večeri Dreft Fashion Week Zagreba.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Hope by Irena Berišić Turk

Na nosivost igrala je i dizajnerica Irena Berišić Turk koja je predstavila kolekciju pod nazivom „Hope“. Nada se kod Irene odnosi na vjeru i Isusa koji je vodeći motiv kolekcije.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Dominira sivi kolorit koji je pomoću detalja osvježen zelenom bojom, što je uspješno razbilo monotoniju kreacija.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Svaki dizajner ima svoju inspiraciju za kolekciju. Kod nekoga je to konkretna stvar, dok drugi dizajneri crpe svoje ideje iz onih manje vidljivih. A neki od njih doslovno prenose svoju inspiraciju kako gledatelj ne bi u niti jednom slučaju krivo shvatio poruku.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Irena je svoju inspiraciju pokazala kroz sliku Isusa koji se nalazi na majicama i torbi. Ostatak kolekcije je sportski casual, nosiv i praktičan – u drugim dijelovima se „Hope“ nigdje ne može osjetiti. Doslovno prikazivanje inspiracije često je krivi smjer, a kod Irene je taj smjer vidljiv.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Liz Black, London

Gost iz Londona svoju inspiraciju je također našao u jednom poznatom liku – umjetniku Salvadoru Daliju.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Tako smo kroz kolekciju mogli vidjeti prepoznatljive detalje ovog umjetnika, poput usana i brkova. No, koliko god taj dio bio izravan, ipak Liz Black nije svoju inspiraciju izravno prenijela na kreacije.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Dozu neobičnosti unijeli su i mravi koji se nalaze kao detalji na kreacijama, ali su ukomponirani i u styling kroz make up.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Upečatljivi detalji i styling harmonično se nadopunjuju uz kreacije u kojima dominira manje upečatljiv kolorit (crna, smeđa i boja kože).

Kolekcija je predstavila par zanimljivih modela koji su privukle pažnju pomalo uspavane publike.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Ana Kujundžić

Dizajnerica Ana Kujundžić je poznata po izvrsnom baratanju i manipulaciji materijalom kojem u većini slučajeva daje neku posve drugu namjenu.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL U njenom radu dominiraju haljine koje su bogate detaljima, trakicama, zavijucima i drugim neobičnim detaljima koje Ana stvara uz pomoću kombiniranja različitih materijala.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Ana je kroz svoj rad stvorila prepoznatljiv stilski izričaj i lako se prepoznaje. No, dizajnerica bi trebala probati malo izaći iz svoje sigurne zone i osvježiti svoj rad. U protivnom, publika neće razlikovati pojedine kolekcije, što je znak stagnacije.

 

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Simone Manojlović

Mlada dizajnerica Simone se prošle sezone vratila na hrvatske modne piste predstavljajući žensku i mušku kolekciju koju obilježava nosiva avangarda.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U tom smjeru dizajnerica je nastavila i u novoj kolekciji. Dominiraju komadi šireg kroja  koje dizajnerica odlično međusobno kombinira. Pohvala ide ujednačenom i harmoničnom koloritu koji se izvrsno nadopunjuje.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Simone u svojoj kolekciji briše razlike spolova te naglašava androgenost. Muškarci nose „ženske“ komade, dok žene „muške“. Dizajnerica je odlično odigrala androgenu igru – kreacije ne prelaze u grotesku, Simonina avangarda je prije svega nosiva.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Mandali Mendrila, New York

Strani gost Mandali Mendrila predstavila je kolekciju u kojoj dominiraju etno elementi daleke Indije.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Vidljivi su kroz detalje, ali i kroz njenu interpretaciju indijske nošnje.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Mandali Mendrila predstavila je tri zasebne kolekcije. Tijekom prve revije u fokusu su upravo indijske nošnje, dok je druga rezervirana za „sportski“ dio, nosivije komade u kojima dominiraju široke hlače prepoznatljive za Indiju.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Treći dio je večernja kolekcija u kojoj su etno elementi ublaženi, a dominiraju komadi s upečatljivim detaljima.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Iggy by Iggy Popović

Publiku je razbudio dizajner Iggy Popović koji nas nije odveo na drugi kontinent nego u drugo vrijeme, ono disko ere.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Sukladno tome na pisti smo vidjeli prepoznatljive krojeve i komade dotične ere, a styling je doslovno pratio inspiraciju.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Iggy rado odlazi u druga vremena i može se reći da je to jedna od njegovih stilski karakteristika. Najviše ga volimo kad retro prilagodi današnjem vremenu te mu doda modernu notu. Doslovno prenošenje jedne ere zna biti zamorno i neprilagođeno današnjim ulicama.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell A pri izradi kolekcije ipak treba imati na umu da dotični komadi trebaju zaživjeti u današnje doba na stvarnim osobama.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Tzuji, London

Londonski gost također je u fokus stavio glazbu te kroz kolekciju dočarao londonsku klupsku scenu. Njegova kolekcija bila je pravo osvježenje koje je bilo potrebno publici druge večeri Dreft Fashion Week Zagreba.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Bojama i uzorcima bogata i upečatljiva kolekcija odlično dočarava klupsku subkulturu u kojoj često idemo u krajnosti. Dizajner je tu krajnost odlično upakirao u nosivu kolekciju koja odlično funkcionira i kad se svijetla upale, a DJ prestane miksati.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Kroz mušku i žensku kolekciju protežu se sportski komadi, a styling je upotpunjen udobnim tenisicama. Upečatljiva, zanimljiva i otkačena kolekcija zadovoljila je istinske zaljubljenike u modu.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Tko je gledao revije iz prvog reda, provjerite ovdje.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije predstavljene na drugoj večeri DFWZ-a...

Photo: Goran Jakuš/Pixsell

Komentari 0